MARMARİS'İN GÜÇLÜ KADINLARI 3

MARMARİS'İN GÜÇLÜ KADINLARI 3

Türkiye’nin ve dünyanın gözde turizm merkezlerinden olan Muğla’nın Marmaris ilçesi doğası, denizi, çam balının yanı sıra en çok kadın yöneticinin görev yaptığı kent olma özelliğini de taşıyor.

Marmaris’te Marmaris Kaymakamlığı, Devlet Hastanesi, Kale ve Müze Müdürlüğü, Turizm Danışma Merkezi, Mal Müdürlüğü, Sosyal Sigortalar genel Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Nüfus Müdürlüğü, PTT müdürlüğü, Elektrik dağıtım müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Aksaz Deniz Üssü Komutanlığına bağlı birimler ve özle bankalarda dahil 200 ün üzerinde kadın yönetici çalışıyor.

whatsapp-image-2022-03-10-at-00-58-58.jpeg

Marmaris Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Esma Doğan Candan

1 yıl önce Marmaris Kaymakamlığında göreve başlayan evli ve iki evlat annesi Yazı işleri Müdürü Esma Doğan Candan ''İdarecilik de altıncı yılım, yirmi altı yıllık devlet memuruyum. Marmaris'te görev yapmak tabii Türkiye'nin markalaşmış bir ilçesinde görev yapmak çok gurur verici bir şey. Artı en fazla kadın idarecinin olduğu bir yerde görev yapmaktan ayriyeten gurur duyuyorum. Görev hayatımda kadın olmaktan dolayı bir sıkıntı yaşamadım. Ama toplumun anneye yüklediği, kadına yüklediği hem annelik hem ev hanımlığı bunlardan kaynaklı sıkıntılar tabii ki yaşadık. Yani üç görevi bir arada yapmak bunda mümkün olabildiği kadar en iyisini yapma konusunda zorluklar yaşadım ama insan isteyince hepsi olur diyoruz. Çalıştıktan sonra hepsi olur diyoruz. Kadınlar her şeyin üstesinden gelirler. Şimdi tabii ki adı üzerinde emekçi kadınlarımız, emekçi, fedakar, çalışkan kadınlarımızın bir gününü değil her günü kutluyorum '' dedi.

whatsapp-image-2022-03-10-at-00-58-58-1.jpeg

Marmaris Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Evrim Koçlar Çağlayan

Marmaris'in iyilik meleği olarak adlandırılan, başarıları ile üstlerinden sürekli takdir gören Çağlayan evli ve iki çocuk annesi. Evrim Koçlar Çağlayan ''13 yıldır bu görevi yürütüyorum. Kadın olarak bir idareci olmanın zorluğunu iş anlamında yaşamıyorum. Görevimizde mesai mefhumu olmadığı için gece gündüz ihtiyaç sahiplerinin mağduriyetlerini gidermek için çalışıyoruz. Tabii ki bu süreçte ailemizi biraz ihmal ettiğimiz zamanlar oluyor ancak içimizdeki insan sevgisi ve görev aşkı ile üzerinden gelemeyeceğimiz zorluk yok. Tüm emekçi kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum. Sadece bir gün değil 365 gün hatırlanmak istiyoruz ''.

whatsapp-image-2022-03-10-at-01-17-24.jpeg

Marmaris Sosyal Hizmetler Müdürü Yeşim Köksal

Marmaris'teki tüm ihtiyaç sahibi ailelere bir yıldan bu yana hizmet vermeye başlayan kurumun Müdürü Yeşim Köksal '' özellikle mağdur kadınların ve çocukların başvurduğu bir kurumda çalışıyoruz. Kadın mağduriyetlerinin, kadına şiddetin önüne geçmek için var gücümüz ile çalışıyoruz. Psikolojik destek, maddi destek konusunda tüm kadınlarımızın ve vatandaşlarımızın yanındayız. Emekçi kadınlarımızın gününü saygı ile kutluyorum ''

DEVAM EDECEK...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.