MARMARİS'İN GÜÇLÜ KADINLARI 2

MARMARİS'İN GÜÇLÜ KADINLARI 2

Resmi kurum ve kuruluşlarda, askeri ve emniyet personeli olarak en fazla kadın yöneticinin olduğu 95.000 nüfuslu Marmaris’te kadın müdürlerden bazıları ile röportaj yaptık.

Erkek egemen bir toplumda kadın yönetici olarak görev yapmanın zorlukları ve avantajları ile 8 Mart dünya emekçi kadınlar günü ile ilgili mesajlarını aldığımız kadın yöneticilerin hepsinin 30 ile 300 arasında kendilerine bağlı personelleri var ve bunların yarısından fazlasını erkekler oluşturuyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sibel Kısa

sibl.jpg

İki Kız evlat sahibi Sibel Kısa ‘’ Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürüyüm , Marmaris'e geldiğimde de kadın yöneticilerin fazla olduğunu gördüm ve çok mutlu oldum. Marmaris'te de bir kadın yönetici olmak bana çok gurur verdi ve burada da kadın yönetici olarak bir zorluk çekeceğini hiç düşünmüyorum. Çünkü bu işin bir cinsiyetle nitelendirilmesine katılmıyorum. Bayanlar her alanda yönetici olabilirler ve her zaman her işi erkeklerle aynı başarıda üretebilirler ve ben bunun hiçbir zaman zorluğunu da görmedim. Her zamanda bunun bir cinsiyet işi olduğunu düşünmüyorum. Tamamen bu bir görev işidir. Bayan ve erkeği yoktur.

Marmaris Devlet Hastanesi Başhemşire Gülşah Çekici

img-5503.jpg

Bir erkek evlat sahibi Gülşah Çekici ‘’Marmaris Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürüyüm. Hepimizin bir ailesi çocukları, eşleri var. Nöbetlerimize yeri geliyor hasta çocuğumuzu ameliyatlı annemizi babamızı bırakıp geliyoruz. Görevimizi severek yaptığımız için zorluk yaşamıyoruz insan sevgisi içimizde her zaman planda. Dünyanın yarısında kadınlar var. Diğer yarısında kadınlar eğitiyor. Lütfen kadınlara karşı saygılı olalım. Dünya emekçi kadınlar günümüz. Kutlu olsun hepimizin’’

Marmaris Devlet Hastanesi İdari ve Mali işler Müdürü Esra Keskin

esr.jpg

İki evlat sahibi Esra Keskin '’Marmaris Devlet Hastanesi'nde İdari Mali işler müdürüyüm. Bir yıldır buradayım. Az çok zorluk yaşadım ama kadınların üstünden kalkamayacağı hiçbir zorluk yoktur. Buna inanıyorum. Tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun ‘’

DEVAM EDECEK ...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.