MARMARİS YUNUS POLİSLERİ MARANGOZU DOLANDIRICILARIN ELİNDEN KURTARDI

MARMARİS YUNUS POLİSLERİ MARANGOZU DOLANDIRICILARIN ELİNDEN KURTARDI

Marmaris İlçesinde, bankamatikten havale ile telefon dolandırıcılarına 90 bin lira kaptıran marangoz M.G.(42) yüz bin lira yatırırken motosikletli yunus polislerin müdahalesiyle engellendi.

Olay, bugün(Çarşamba) saat 19.00 sıralarında Marmaris Orgeneral Mustafa Muğlalı Caddesi üzerindeki bankamatikler önünde meydana geldi. Bankamatikte sıra bekleyen bir vatandaş, 112 ihbar hattını arayarak bir kişinin dolandırıldığından şüphelendiğini yardımcı olmasını istedi. Bu sırada Kordon Caddesi’nde devriye gezen Motosikletli Yunus polisleri gelen anonsla 20 saniye de bankamatik önüne geldi. İhbarda bulunan kişi polisleri yönlendirerek bankamatik önünde para yatırmaya çalışan şahsı gösterdi.

YUNUS POLİSLERİ 100 BİN LİRA DAHA KAPTIRMASINI ENGELLEDİ

Polis, bankamatik önüne gelerek para yatırmaya çalışan kişiyi işlemlerini durdurmasını ve geri çekilmesini söyledi. İşlemi durdurarak bankamatik önünden uzaklaşan kişi ile yapılan görüşmede ilçede marangozluk yapan M.G. olduğu belirlendi. Polis, M.G. ile görüşerek dolandırılabileceğini söyledi. Yapılan ilk incelemeler de marangozun telefon ile dolandırıldığı belirlendi. Polis marangoz ile yaptığı görüşmesinde, 25 dakika içinde özel bir bankanın(Akbank) bankamatiğinden önce 49 bin lira, 9 bin lira, 30 bin lira ve en son 2 bin lira olmak üzere 4 defa havale işlemi yapıp toplam 90 bin lira yatırdığı belirlendi. Cebinde bulunan 100 bin lirayı yatıracağı sırada yunus polisleri tarafından engellendi.

Motosikletli yunus polislerin konuşmaları ardından dolandırıldığını anlayan marangoz M.G. bankamatik köşesine oturarak isyan etti. İlçe’de marangozluk yaptığını söyleyen M.G., “ Bugün akşamüstü sıralarında beni ve eşimi cep telefonundan arayıp kimlik bilgilerinize ulaştılar dediler. Beni önce emniyete çağırdılar. Giderken bir kişi arayıp başsavcı olduğunu kimliğimin terör örgütlerinin eline geçtiğini, 200 bin lira çıkarmam gerektiği söylendi. Hemen geri dönüp bankamatiğe gittim. Bu sırada bir kişi arayıp polis olduğunu söyledi. Bende sizlere güvenmiyorum dediğimde nasıl güvenmezsin evine polis gönderdik daha nasıl inanacaksın dedi. Yatırdığım paranın hepsi kredi. 4 defa art ardına bankamatikten para yatırdım. Tüm bu paralar kredi idi. Şimdi öde diye çalış dur, uğraş” dedi.

M.G., özel bankayı arayıp yatırılan paranın durdurulması için uğraşsa da başarılı olamadı. O esnada dolandırıcılar cep telefonunu aramaya devam etti.

Ekip otosuyla İlçe Asayiş Büro Amirliği’ne götürülen marangoz, kendisini dolandıran kişi ve kişilerden şikâyetçi oldu. Polis yetkilileri nöbetçi savcı ile görüşerek paranın havale edilmemesi için seferber oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum