“MARMARİS TURİZMİ BU YIL RAHAT NEFES ALDI

“MARMARİS TURİZMİ BU YIL RAHAT NEFES ALDI

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği(TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Esin, Marmaris turizmi pandemi sonrası değişik ülkelerden gelen turistlerle rahat nefes aldı, Kasım ilk haftasına kadar turistin geleceğini ifade etti.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği(TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Esin, Marmaris turizmi pandemi sonrası değişik ülkelerden gelen turistlerle rahat nefes aldı, Kasım ilk haftasına kadar turistin geleceğini ifade etti.

İki yıl süren pandemi tedbirleri ardından Rusya-Ukrayna Savaşı ve hükümetin dış politikada çeşitli ülkelerle sert polemikleri turizmciyi endişelendirmişti. Endişeli bekleyiş yaşayan turizmciler, başta İngiliz olmak üzere çeşitli ülkelerden gelen turistlerle Mayıs ayı ortasında yüzü gülmeye başladı. Dört ay sonunda yüzleri gülen turizm sektörü ile ilgili açıklama yapan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği(TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Esin gelişmelerin çok iyi olduğunu vurguladı. Dış Pazar(ülke) çeşitliliğine Kurban Bayramı ile birlikte tatilcilerin de eklenmesiyle birlikte güzel gelişmeler olduğunu ifade eden Esin, “ Bizim pazarımız İngiliz ağırlıklıdır. İngiliz yanında hiç beklemediğimiz farklı ülke turistleri ve gurbetçiler de yoğun gelince çok daha iyi oldu. İngilizler Ekim ayı sonuna kadar tatillerine devam edecekler. Dalaman Havalimanı’na Kasım 2. Haftasına kadar uçak inecek. Rus pazarı savaş nedeniyle çok geç başladı. Temmuz sonu Ruslar gelmesi çok iyi oldu. 1990 yılların başında İskandinav ve Danimarka çok gelirdi ve bir anda kesilmişti. Bu yıl bu iki ülke turisti yoğun rağbet gösterdi. Turizmci meslektaşlarımızla yaptığımız görüşmeler de Danimarka ve İskandinav ülkelerin bundan sonra sık geleceğini anlaşmaların yapılacağını bildirdi. Ayrıca çok yoğun bir gurbetçi akını oldu. Hiç beklemediğimiz Fransa, İtalya, Bularistan, Sırbistan, Hollanda’dan yoğun bir gurbetçi akını yaşandı. Pandemi nedeniyle bunalan tatilciler ilk defa artış gösterdi. Marmaris’te beş kişiden ikisi tatilci idi. Eylül ayında Ruslar gelmeye başladı. İki yıllık pandemi de sessizlik ve sıkıntıdan sonran böyle bir hareketli turizm sezonu herkese nefes aldırdı. Marmaris’in tek İngiliz pazarına bağlı kalması çeşitli sıkıntılara neden oluyordu. Bu yıl tahmin bile edemeyeceğimiz ülkelerden turistler ilgi gösterdi. Turizm de çeşitli ülkelerin olması her zaman avantaj yaratır” dedi.

DOLDURAMAYACAĞIZ DİYE DÜŞÜNÜYORDUK

Çeşitli ülke turistler, gurbetçi ve tatilci akını ile konaklama sektörünün de yüzü güldü. Otellerini dolduramayacakları endişesi yaşayan turizmciler, Mayıs ayı ortasından sonra hareketlilikle umutlandı. Ekim sonuna kadar 3 yıldız ve üzeri her şey dâhil sistemi ile çalışan nitelikli tabir edilen otellerin dolu olduğunu ifade eden sektör temsilcileri, “ Bu yıl çok farklı ülkelerden gelen turistlere gurbetçi ve tatilci akını eklenince umutlarımız tekrar yeşerdi. Özelikle okulların kapanması ve Kurban Bayramı ile birlikte yoğun girişler oldu. Taleplere yetişemediğimiz anlar olmuştur. Şu an nitelikli tabir edilen yıldızlı otellerin hepsi dolu. Hatta otellerde kalıp seneye ön rezervasyon yapan turistler de mevcut. Korona virüs sonrası bir nebze olsun zararlarımız çıktı. Beklentilerimizin fazlasını dört aylık turizm sezonunda yaşadık” dedi.

1408marm05.jpg3.jpg4.jpg1.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.