MARMARİS TRAFİĞİ PERİŞAN POLİS DENETİMDE ZABITA ORTADA YOK

MARMARİS TRAFİĞİ PERİŞAN POLİS DENETİMDE ZABITA ORTADA YOK

MARMARİS’te, turizm sezonunun hareketlenmesiyle trafik çilesi de bir kat daha arttı. Kuralsız sürücüler trafiği felç ederken polisin denetim yapıp kontrol sağlamaması iddiaları çileden çıkardı.

MARMARİS’te her yıl turizm sezonu başlamasıyla artan trafik yoğunluğu kendini göstermeye başladı. İlçenin ana caddelerinde ve işlek sokaklarında kuralsız sürücüler trafiği kilitlerken yaşanan tartışmalar kavgaya kadar uzadı. Marmarisliler, polis her cadde başında denetim yapacağına trafiği açmasını istedi.

TİCARİ KAMYON VE KAMYONETLER SORUN

Çeşitli firmaların gıda-içecek gibi ürünlerini müşterilerine ulaştırmak için kullandığı kamyon ve kamyonetler trafiği en çok tıkayanlar arasında oldu. İkinci sırayı ise toplu taşıma araçları aldı. Ana caddelerde yolcu almak için yasal hız sınırı altında araç kullanan dolmuşçular trafiği felç etti. Park sorunlarının yaşandığı ilçenin ana cadde ve sokaklarında durma ve bekleme yapan araçlar artınca tartışmalarda kaçınılmaz oldu. Yük indirmek için uzun süre bekleyen kamyonetlerin yarattığı trafik sorunu sürücüleri de çilede çıkardı. Tepe Mahallesi 33 sokak, 36 Sokak, Atatürk Caddesi, Orgeneral Mustafa Muğlalı Caddesi, 61 ve 63 sokak gibi ana yollarda ciddi tartışmalar görüldü. Sözlü tartışmalar bazen hakaretlere kadar uzadı. Çevredeki vatandaş ve esnafların araya girmesiyle kavgaya dönmesi muhtemel tartışmalar engellendi.

POLİS VE ZABITA ASLİ GÖREVİNİ YAPSIN

Yaşanan trafik ve park sorunları nedeniyle Marmarisliler bizler aracılığıyla sitemlerini dile getirdi. Polis ve zabıta ekiplerini göreve davet eden Marmarisliler, “ Polis, her bir köşede sürücü denetimi yapacağına memleketin trafiğini açsın. Ana caddelerde trafik sıkışıyor bekleyen ekip otosunda görevliler hiçbir şey yapmıyor. Bırakın ara sokak ve caddeleri ana güzergâhlarda bile polis ile zabıta görmek olanaksız. Görsek bile sadece sabit bekleyip ellerinde cep telefonu ile oynuyor. Kapalı Çarşı girişi engellemek için konulan demir bariyerlerin önü otopark olmuş durumda. Önünden zabıta geçiyor ama ses yok. Marmaris’te resmen görev boşlama mevcut. Acil olarak yetkililer buna bir çözüm getirmelidir” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.