MARMARİS SOKAK ÇEŞMELERİNDE İÇME SUYU TEHLİKELİ Mİ ?

MARMARİS SOKAK ÇEŞMELERİNDE İÇME SUYU TEHLİKELİ Mİ ?

MARMARİS’in çeşitli sokak ve mahallerinde bulunan çeşmelerden akan suyun içmeye uygun olup olmadığı her yıl konuşulurken bu yılda bir sosyal medya paylaşımıyla tekrar gündeme geldi.

Marmarislilerin içme suyu karşılamak için kullandığı ve 2 yıl önce belediye talebiyle MUSKİ tarafından yaptırılan incelemede “İnsan sağlığı için içme suyu olarak kullanılması uygun” değildir tespiti yapılmıştı. İnsan sağlığı için tehlike arz eden çeşmelere uyarı levhaları asılmıştı. Aradan geçen 2 yıl ardından Marmaris’in Sokak ve mahallerinde bulunan çeşmeler yine gündeme geldi. Bir vatandaş, Marmaris Belediyesi’nin 22 Haziran 2020 yılında twitter hesabında yaptığı uyarı mesajını alarak sosyal medya platformlarında paylaşım yaptı. Erhan ışık adlı bir vatandaş, “ Unutmayın ki, sağlığınız cebinizdeki paradan çok değerlidir. Çoluk çocuğunuzun sağlığıyla oynamayın” yorumu yaparak belediyenin iki yıl önceki uyarısını paylaştı.

PAYLAŞIM ENDİŞENDİRDİ

Paylaşımı gören çok sayıda Marmarisli şüpheye kapıldı. Kimi vatandaşlar suculara mı teslim olalım derken bazı vatandaşlar yeniden numune alınarak inceleme yapılmasını talep etti. Marmarislilerin kafasında soru işareti bırakan paylaşım sonrası Kenan Evren çeşmesinden içmek için su alanlar vazgeçti. 2 yıl önce yapılan uyarıyı unuttuklarını ifade eden Halit Çakır, “ Sekine Evren çeşmesinden ihtiyaç için su alıyorum. O dönem içmek için zararlı olduğu ortaya çıkmıştı. Kimileri içme suyu almaya devam etti bazıları ise sadece diğer ihtiyaçları için aldı. Yetkili kurumlar bir an önce bu sulardan numune alarak kamuoyuna sonucu bildirmelidir. Kamu vicdanının rahatlaması için bu çok önemli bir durum” dedi.

BÜYÜKŞEHİR GEREKLİ İNCELEMEYİ BAŞLATACAK

Konu ile ilgili görüştüğümüz Muğla Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, önemli bir durum ve ekiplerimiz sokak ile mahallerde bulunan çeşmelerden numune alıp gerekli inceleme yapacağını vurguladı.

su-1.jpgsu-2.jpg20220511-165418.jpg20220511-165404.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.