MARMARİS SİVİL TOPLUM TEMSİLCİLERİ ZAMLARI PROTESTO ETTİ

MARMARİS SİVİL TOPLUM TEMSİLCİLERİ ZAMLARI PROTESTO ETTİ

Marmaris’te, Eğitim-Sen, ve Veli-Der başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu “Marmaris Artık Yeter Platformu” CHP desteğiyle enerji faturalarını protesto etmek için basın açıklaması düzenledi.

Bugün Marmaris Belediyesi Kapalı Pazar Yeri’nde bulunan Eğitim-Sen dernek binasında bir araya gelen platform destekçileri basın açıklaması yaptı. Eğitim-Sen Marmaris Şube Başkanı Altan Kumbasar ve Veli-Der Başkanı Özgür Çağlı, 4 Şubat Cuma günü Vakıfbank yanında bulunan AYDEM önünde saat 14.30’da gerçekleştirecekleri basın açıklaması duyurusunu yaparken yarın(Perşembe) halk pazarında el ilanı dağıtılacağını bildirdi.

Marmaris Artık Yeter Platformu adına CHP Marmaris İlçe Başkanı Avukat Zekican Balcı basın açıklaması yaptı. Ülkemizde sön dönemlerde ekonomik kaosların herkesi derinden etkilediği ifade eden Balcı, “ Bu durum siyasi kutuplaşma iklimiyle birleşince daha da dayanılmaz hale geliyor. Marmaris’teki emekten ve demokrasiden yana olan siyasi partiler, sendikalar, dernekler, sivil inisiyatifler olarak bir süredir bir araya geliyoruz. Amacımız bu şehirde birleştirici bir etki yaratarak üzerimizdeki antidemokratik baskılara ve ekonomik cendereye hep bir ağızdan “dur” diyebilmektir. Bu doğrultuda da bir platform oluşturduk.Platformumuzun adını “Marmaris Artık Yeter Platformu” olarak belirledik. “Artık Yeter” sloganı yıllardır bütün dünyada haksızlığa, yoksulluğa, yolsuzluğa karşı ortak bir haykırış olagelmiştir. Biz de böyle bir ses olmak için bir araya geldik. Daha güzel, daha yaşanabilir bir Türkiye için sözü olan herkesi platformumuza güç vermeye çağırıyoruz. Bu doğrultuda ilk etkinliğimizi fahiş elektrik zamlarına karşı 4 Şubat Cuma günü saat 14.30’da Aydem önünde gerçekleştireceğiz. Bu faturaların ödenebilecek tarafı olmadığını düşünüyor ve hepimizi ayrı ayrı etkileyen bu soruna karşı herkesi birlik olmaya çağırıyoruz.Küçülen sofrası için, insanca yaşamak için, sağlıklı bir yaşam, güvenli bir gelecek için artık yeter diyen herkesi Cuma günü Aydem önüne bekliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.