MARMARİS SAHİL GÜVENLİK HERKESİ GURURLANDIRDI

MARMARİS SAHİL GÜVENLİK HERKESİ GURURLANDIRDI

Sahil Güvenlik MARMARİS Güney Ege Grup Komutanlığına bağlı TCSG Umut gemisi demirli olduğu gümrüklü limanda ziyarete açıldı. Askerler, Marmarislilere unutamayacakları gösteri sergiledi.

19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Türkiye’nin en büyük dört gemisinden biri olan arama kurtarma gemisi TCSG Umut ,MARMARİS’teki lise öğrencilerini, öğretmenleri ve Sahil Güvenlik personelinin ailelerini ağırladı. Sahil Güvenlik Helikopteri ve kurtarma botları ile gerçeği aratmayan kurtarma tatbikatı sergilendi.

19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanı Yarbay Süleyman Ercan, Deniz Ticaret odası Başkanı Halil Bağlı’nın da bulunduğu Gemide öğrencilere Sahil Güvenlik Kurtarma ekipleri tarafından, ekipmanlar tanıtıldı, nasıl kullanılacağı anlatıldı. TCSG Umut Gemisi, öğrencilerle Marmaris Körfezi'nde seyir gerçekleştirdi. TCSG Umut Gemisi'ne denizde en hızlı botlardan Kaan 19 sınıfı Bot-2 ile birlikte 2 tane arama kurtarma botu ve 1 Helikopter eşlik etti. Gemi içine gelen Lise öğrencileri gemideki cihazları inceledi, Sahil Güvenlik Komutanlığının icra ettiği faaliyetler ve görevler hakkında video izlettirildi. Marmaris Körfezinde seyir halinde olan Sahil Güvenlik Unsurları tarafından Senaryo gereği denize düşen birini kurtararak, Sahil Güvenlik helikopterine almaları ve helikopterin gemiye inerek sağlık personeline teslim etmesi tatbikatı gerçekleştirildi. 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında gemiyi ziyaret eden öğrenciler, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın neler yaptığını, arama kurtarma da nasıl aletler kullandıklarını, geminin içinin ne kadar büyük olduğunu öğrendiklerini ve bugün bu gemide olmaktan hem guru duyduklarını hem de çok mutlu olduklarını belirttiler.

BÖYLE BİR GEMİDE OLMAKTAN GURUR DUYDUM

Marmaris Deniz Ticaret Odası Başkanı Halil Bağlı, “ Öncelikle Marmarisli hemşerilerimizin başta olmak üzere ülkemizin değerli insanlarımızın 19 Mayıs Büyük Atatürk Anma ve Gençlik Spor Bayramı’nı canı gönülden kutlarım. Askerlerimizin muhteşem gösterisi Marmarisli aile ve öğrencileri büyüledi. Böyle önem arz eden bir savaş gemisinde olmak beni çok gururlandırdı. Organizasyonu gerçekleştiren herkese minnettarım” şeklinde konuştu. Lise öğrencisi Ali S., “ Televizyonlarda tatbikatları izliyordum ama ilk defa canlı olarak gördüm ve çok gurur duydum. Türk askerimizin başarısını görmek mutlu etti” dedi. Halide E. İse , “ İlk defa askeri faaliyetleri ve kurtarma tatbikatını canlı gördüm. Türk askerimizin başarısını görmek mutlu etti. Bizleri böyle bir organizasyona davet eden Türk askerimize minnettarız” dedi.

whatsapp-image-2022-05-19-at-17-39-44.jpegwhatsapp-image-2022-05-19-at-17-39-45-1.jpegwhatsapp-image-2022-05-19-at-17-39-45-2.jpegwhatsapp-image-2022-05-19-at-17-43-38.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.