MARMARİS POLİSİ KURALSIZ ATV SÜRÜCÜLERİNE GÖZ AÇTIRMIYOR

MARMARİS POLİSİ KURALSIZ ATV SÜRÜCÜLERİNE GÖZ AÇTIRMIYOR

MARMARİS Trafik polisleri, kural tanımayan ATV-UTV sürücülerine göz açtırmıyor. Bir hafta içinde evrakları yeterli olmayan, kural tanımayan ve belirlenen saatler dışında kullanan 35 sürücüye işlem yapıldı.

MARMARİS’te, evrakları yetersiz ve kural tanımayan sürücülerin kullandığı ATV tarzı arazi araçları trafik polisleri tarafından sıkı denetime tabi tutuldu. Vatandaşlar, trafik terörü estiren ATV sürücülerini engelleyen polislere teşekkür etti. MARMARİS’te, vatandaşların korkulu rüyası, turistlerin kural tanımaksızın eğlencesi olan ATV tarzı arazi araçları sorununa ilçe trafik polis ekipleri son verdi. Vatandaşlardan gelen yoğun şikâyetleri değerlendiren Marmaris İlçe Trafik Tescil Denetleme Grup Amirliği ekipleri, bir hafta önce ATV tarzı araçlar için şok denetimler başlattı. Akşam saat 18.00’den sonra ilçe merkezinde kullanımı yasak olan ATV araçları denetlendi. Kemal Seyfettin Elgin Bulvarı, Cumhuriyet ve Atatürk Caddesi’nde trafik polisleri yaptıkları şok denetimlerde bir hafta içinde 35 ATV aracına 65 bin lira ceza uyguladı. Ayrıca kiralama yapan şirketlere de ceza kesilerek traktör ruhsatlı 11 ATV’ ye 3646 lira ceza kesildi işlem yapıldı. Ceza işlemler ardından 2918 trafik kanunu kapsamında 35 ATV, çekici yardımıyla 15 gün süreyle trafikten men edilerek otoparka çekildi.

MARMARİS TRAFİK POLİSLERİNE TEŞEKKÜRLER

Başta turistler olmak üzere kural tanımaz ATV sürücülerinin engellenmesini sağlayan Marmaris İlçe Trafik Denetleme ve Tescil Büro Amirliği’ne teşekkür eden Hakan Barış, “ Kiralama şirketleri akşam saatlerinde kullanılması yasak olmasına ve evrakları yetersiz olmasına rağmen nasıl olsa turistlere bir şey yapmazlar diye kiralıyorlardı. Kural tanımayan ATV sürücüler korkulur hale gelmiştir. Bizlerin taleplerini yerine getirerek sıkı bir denetime tabii tutan trafik polisi kardeşlerime minnettarız” dedi. Aydan Koçkar ise, “ Ne yaya yol veriyorlardı ne de kural tanıyorlardı. Kervansaray Kavşağı’nda ön tekerleklerini kaldırıp giden ATV sürücüsü görmüştüm. Marmaris polisi, trafik denetimleri konusunda bir numara. Kuralsız sürücülere geçit vermeyen polislere teşekkür ederim” dedi.

4 YIL ÖNCE İLÇE MERKEZİNDE KULLANIMI KOMİSYONLA YASAKLANDI

24 Mayıs 2018 yılında Marmaris İlçe Turizm Danışma Kurulu, dönemin Kaymakamı Celalettin Yüksel başkanlığında ‘Trafik güvenliği ve düzeni’ adı altında toplandı. Toplantıda, gelen şikâyetler değerlendirilip, yapılan inceleme neticesinde ‘Quad Bike’ tabir edilen 4 tekerlekli ATV ve UTV tarzı motosikletlerin ilçe merkezinde kullanımı komisyon kararı ile yasaklandı. ATV ve UTV kiralayan iş yerlerinde yapılan ruhsat denetimlerinde araçların ilçe merkezinde uygun kullanım evrakları bulunmadığı tespit edildi.

11.jpg13.jpg15.jpg14.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.