Marmaris pazar’ının yıldızı kapya biber

Marmaris pazar’ının yıldızı kapya biber

Bugün Marmaris Haber olarak sizler için Marmaris pazarındaki fiyatları derledik.

Fiyatındaki yükselişle dikkat çeken ürünler başta en düşük fiyatını 80TL olan kapya biber olmak üzere, mevisimi olan çilek ve bakla oldu. Ramazan Bayramı öncesi kurulan son Perşembe Pazarı’ndaki fiyatlarda yükselişler gözlemlendi. Fiyatındaki düşüşle dikkat çeken ürünler ise çarliston biber,domates, taze soğan ve taze fasulye oldu.

Marmaris Perşembe pazarına alışverişe gelen emekli öğretmen Aylin S. “Emekli maaşının mutfak masrafını bırakın bir kişinin hayatını idame ettirmesini bile sağlamayan bir miktarda Fark etmesi gerektiğini düşünüyorum. Her hafta pazara geliyorum bazı ihtiyaçlarimi buradan alıyorum ancak Ramazan bayramı öncesi hemen hemen hemen hemen çoğu şey şu anki fiyatının 5 TL altıydı. Bir haftada ne gibi bir değişiklik olmuş olabilir de fiyat bu kadar yükselmiş olabilir. Bir domatese, patatese, soganı gelen beş liralık zam genele baktığımızda bizi epeyce zorluyor.En azından pazarların daha alım gücüne hitap etmesi gerekiyor” sözleriyle geçen haftaki fiyatlara göre gelen zammın farkında olduğunu sözleriyle ifade etti.

Marmaris’te bir restoran işleten Ahmet S. “Ben Marmaris’te restoranı olan esnaflık yapan biriyim her hafta perşembe cumartesi ve Salı pazarına muhakkak uğrarım ama fiyatların marketlerden hiçbir fark olmadığını hatta bazı ürünlerde çok daha yüksek olduğunun farkındayım. Bu şekilde neyi nereye kadar sürdürebiliriz bilmiyorum bilmiyorum patatesin soğanın bile zaman zaman 50 liralara 60 liralara çıktığı bir zamandayız. Kazancımız neredeyse yarısından fazlasını yeri geldiği zaman maliyeti harcamak zorunda kalıyoruz. En azından halk pazarlarının marketlere göre daha uygun olmasını istiyoruz” sözleriyle pazar fiyatlarının daha makul bir seviyede olmasını dilediklerini ifade etti.

İşte pazardaki fiyatlar;

Kapya biber’in kilosu 80 TL

Çileğin kilosu 80 TL

Bakla’nın kilosu 50 TL

Domates’in kilosu 40 TL

Patlıcan’ın kilosu 30 TL

Biber’in kilosu 30 TL

Havuç kilo 25 TL

Elma’ın kilosu 25TL

Yeşillik tane 20 TL

Patates’in kilosu 20TL

Soğan’ın kilosu 20 TL

Portakal’ın kilosu 15 TL

Limon’un kilosu 10 TL

img-5202.jpeg

img-5200.jpeg

img-5204.jpeg


Muhabir:Yaren Özdemir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum