Marmaris Ortaokulu velileri depreme dayanıksız okul için ayaklandı

Marmaris Ortaokulu velileri depreme dayanıksız okul için ayaklandı

Marmaris Çıldır mahallesinde bulunan Marmaris Ortaokulunda çocukları eğitim gören veliler bu sabah okulun depreme dayanıksız olduğunu iddia ederek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Marmaris Kaymakamlığına gittiler.

whatsapp-image-2022-01-05-at-11-24-18.jpeg

Marmaris Çıldır mahallesinde bulunan Marmaris Ortaokulunda çocukları eğitim gören veliler bu sabah okulun depreme dayanıksız olduğunu iddia ederek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Marmaris Kaymakamlığına gittiler.

whatsapp-image-2022-01-05-at-11-23-42-2.jpeg

Marmaris Ortaokulunda eğitim gören çocuklarının başına bir şey gelmesinden korkan veliler dilekçeler yazarak ilçe milli eğitim müdürlüğüne ilettiler.

Öğrenci velisi Damla Acar ‘’sıvalar dökülüyor, çocuklarımızın daha güvenli bir okulda eğitim almasını ya da uzaktan eğitim talep ediyoruz, yetkililer konu ile ilgili gerekeni yapsın lütfen ‘’ dedi.

Öğrenci Velisi Damla Acar İlçe Kaymakamlığına verdiği dilekçede ‘’ Marmaris Ortaokulu velileri olarak okulumuzun depreme dayanıksızlık belgelerine dayanarak ve çocuklarımızın eve geldiklerinde kapı kapatmada ya da küçücük bir sıra çekmede bile okulun sallandığını bundan dolayı tedirgin oldukları için okula gitmek istemediklerini belirtmekteler. Bizler de veli olarak çocuklarımızı her an ne olacağı belli olmayan okula göndermek istemiyoruz. 2 sene önce verilmiş olan depreme dayanıksızlık belgesinin günümüze uygun olarak tekrar değerlendirilmesini ve bu süreçte çocuklarımızın uzaktan eğitime geçirilmesini talep ediyoruz. Durum gerçekten çok ciddi ve ivedidir. Aynı zamanda okul koridorlarında elektrik kaçağı ve gaz kokuları da bulunmaktadır. Gereğinin yapılmasını arz ediyoruz ‘’ şeklinde tedirginliklerini belirttiler.

whatsapp-image-2022-01-05-at-11-43-38.jpeg

Konu ile ilgili iletişime geçtiğimiz İlçe Milli Eğitim Müdürü Sibel Kısa velilere gereken bilgilendirmelerde bulunduğunu, depreme dayanıksız okul binalarının yıkımı için derecelendirmeler olduğunu mevzu bahis okulun ikinci derece de bulunduğunun sağlamlaştırma çalışmaları için harekete geçildiğini belirtti.

Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Ersoy ile de görüşen veliler dilekçelerini ve okulun sağlamlaştırılması için topladıkları imzaları teslim ettiler.

whatsapp-image-2022-01-05-at-11-23-43.jpeg

Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Ersoy veliler ile görüştükten sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Sibel Kısa ile görüşerek tekrar bir inceleme yapılmasını, öğrencilerin sağlıklı bir ortamda ders yapmaları açısından ne gerekiyorsa uygulamaya geçilmesi talimatı verdiği belirtildi.

Marmaris Ortaokulu için yeniden bir inceleme heyeti gelerek depreme dayanıksız olup olmadığı ve sağlamlık raporu edinilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum