MARMARİS NARKOTİK EKİPLERİ TAŞ KOKAİN GETİREN GARSONU YAKALADI

MARMARİS NARKOTİK EKİPLERİ TAŞ KOKAİN GETİREN GARSONU YAKALADI

Marmaris İlçesi’nde, yolcu otobüsünde piyasa değeri 60 bin lirayı bulan 44,29 gram taş kokainle polis tarafından yakalanan garson H.I. (23) çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Marmaris İlçe Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri geçtiğimiz hafta cumartesi günü(12 Şubat 2022) İzmir’den otobüsle gece saatlerinde otobüsle bir kişinin uyuşturucu madde getireceği ihbarı aldı.

Polis, ilçenin Münir Seyfettin Elgin Bulvarı üzerinde bulunan Muğla Büyükşehir Belediyesi Otobüs Terminali’nde gece saat 04.00 sıralarında İzmir’den gelecek otobüs için tedbir aldı. Terminale gelen otobüs park ettiği sırada polis, narkotik köpeği “Coco” ile arama yapmaya başladı. Narkotik köpeği, bir yolcunun kucağında bulunan el çantasına tepki verdi. Çantada yapılan aramada zemine yapılan ek gizli bölmede baharatlanarak alüminyum folyoya sarılmış bir madde buldu.

Şüpheli şahıs İlçe Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği’ne götürüldü. Yapılan sicil taramasında bir restoranda çalışan H.I. olduğu ve sabıkasının bulunulmadığı belirlendi. Ele geçirilen maddenin yapılan incelemesinde piyasa değeri 60 bin lirayı bulan 44,29 gram taş kokain olduğu belirlendi. H.I. verdiği ifadesinde içmek içi aldığını satıcı olmadığını öne sürdü. Poliste işlemleri tamamlanan H.I. bugün(Salı) çıkarıldığı mahkeme tarafından “Uyuşturucu ticareti yapmak” suçundan tutuklandı.

TAŞ KOKAİN NEDİR?
Türkiye’de taş kokain olarak bilinen uyuşturucunun kokainin çok etkili bir formu olduğu, Crack, kokain hidroklorid formundan sodyum bikarbonat ya da amonyum ve su kullanılarak edildiği, içime hazır küçük miktarlarda satıldığı, 10 saniye içinde etkisini gösterdiği, bağımlılık etkisi fazla olduğu için bir kez içen kişinin ikincisini almak için şiddetli bir istek duyduğu öğrenildi. Sıklıkla yakılıp dumanı çekilerek içilir. Tütün ve nargileyle kullanılır. Burun yoluyla da alınabilir. Kokaine göre daha etkili.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.