MARMARİS KOM DİKKATİYLE ORGANİZATÖR VE MÜLTECİLER YAKALANDI

MARMARİS KOM DİKKATİYLE ORGANİZATÖR VE MÜLTECİLER YAKALANDI

Marmaris İlçesinde şüphe üzerine durdurulan minibüste 35 mülteci ve 1 organizatör yakalandı. KOM ekiplerince işlemleri yapılan G.Y.T. mahkeme tarafından tutuklandı.

Marmaris Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, Siteler Mahallesi’nde şüphelendikleri 35 plakalı minibüsü durdurdu. Minibüste yapılan kontrollerde aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 35 mülteci ve 1 organizatör olduğu şüphe edilen G.Y.T. yakalandı. İlçe Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği’ne getirilen şüphelilerin yapılan kimlik kontrolünde 12 Suriyeli, 13 Yemen ve 10 Filistin uyruklu oldukları belirlendi. İzmir’den getirilerek yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Simi Adası’na gidecekleri öğrenilen mültecilerin kişi başı 1500 Euro para ödedikleri iddia edildi. minibüste yapılan aramalarda ise 8 adet can yeleği ,2adet lastik kolluk, 7 adet can simidi 2 adet iç lastik 1 adet şişirme pompası bulundu. Doktor kontrolü ve işlemleri ardından aralarında kadın ile çocukların bulunduğu 35 mülteci Muğla İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Poliste işlemleri tamamlanan G.Y.T. çıkarıldığı Marmaris Adliyesi’nde “ İnsan ticareti yapmak” suçundan tutuklandı. İddialarla ilgili soruşturma devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.