MARMARİS KENT KONSEYİ'NDEN İZİNSİZ EYLEM VE MEMUR ENGELLEME

MARMARİS KENT KONSEYİ'NDEN İZİNSİZ EYLEM VE MEMUR ENGELLEME

İzinsiz eylem, el ilanı ve broşür dağıtan MARMARİS Kent Konseyi Ekolojik Mücadele Komitesi, ikaz eden zabıta görevlilerine sert tepki gösterdi. Memurların görevlerini yapmasını engelledi,üzerine yürüdü.

Marmaris Kent Konseyi Ekolojik Mücadele Komitesi, dün Saman İskelesi önündeki korkuluklar da İçmeler Mahallesi’nde bulunan bir firmanın inşaatının durdurulması için eylem yapmak istedi. Grup, ellerinde firmanın inşaatlarının durdurulmasını istediklerini el ilanlarını çevreden geçen vatandaşlara zorla vermek istedi. İnşaatın durdurulması için bağıran grup ile ilgili vatandaşlar 155 ve zabıta ekiplerini aradı. Eylem yerine gelen zabıta ekipleri, gruba kibarca izinlerinin olup olmadığını sordu. Bu sırada polis de olay yerine gelerek kayıt almaya başladı. Zabıta ekiplerinin sorularına sert dille cevap verip üzerine yürüyen grup, “Gidin buradan işimizi engelliyorsunuz” diyerek memurun görevini yapmasını engelledi. Yaşanan sözlü tartışma esnasında çevreden geçen turist ve vatandaşlar şaşkınlıkla izledi, kimisi yolunu değiştirdi. İmza standı açan gruba çok az sayıda vatandaş destek verdi.

GÖREVİNİ YAPANLARI ENGELLEDİLER, HAKARET ETTİLER HEM DE SUÇLADILAR

Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi Çevre Meclisi yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:“Demokratik hak kullanımlarının en güzel örneklerinden olan imza kampanyasına Marmarisliler yoğun ilgi gösterdi. Ancak akşam saatlerinde gerekçe göstermeksizin ve yazılı belge sunulmaksızın Marmaris Kaymakamlığı imza kampanyasının sürdürülmesini engelledi ve emniyet güçlerince stant çalışması sonlandırıldı. Halkın demokratik girişiminin önlenmesinde Marmaris Kaymakamlığı ve Marmaris Belediyesi Zabıta ekiplerinin ortak hareket etmesi kaygı verici, üzücü ve kabul edilemez bir tutumdur. Çevre Meclisi yarın aynı yerde, aynı demokratik hak kullanımına devam edecek ve Marmarisli yurttaşların ekolojik saldırılardan haberinin olması, dayanışma ile kenti koruması için elinden geleni yapacaktır.”

20220420-153325.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.