MARMARİS KENT KONSEYİNDEN AÇIKLAMA

MARMARİS KENT KONSEYİNDEN AÇIKLAMA

Uzun süredir Marmaris’teki doğa talanlarına karşı ahlak, adalet ve çevre mücadelesi veren Marmaris Kent Konseyi ve Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi gösterdikleri çabalar ile ilgili bir basın açıklaması paylaştı.

KENTİ VE ÇEVREYİ DAYANIŞMA YAŞATIYOR

KİŞİYE ÖZEL İMAR PLAN DEĞİŞİKLİĞİNE MAHKEMEDEN YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI

Hisarönü Köyü, 142 parselde yaşlı bakımevi inşaası için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yaptığı imar planı değişikliğine mahkeme “yürütmeyi durdurma” kararı verdi.

Marmaris Kent Konseyi yetkilileri konu ile ilgili bir basın açıklaması yayınladı.

Marmaris Kent Konseyi ve Ekolojik Mücadele Komitesi ortak yaşam alanlarının korunmasında dayanışmanın önemine ve gerekliliğine inanarak çaba sarf etmektedir. Kamu yararının yerel idarecilerin desteği ve halkın yaşam alanlarına sahip çıkması ile sağlanabileceğinin bilincindedir. Erdoğan ailesinin dünürü için kentin imar planlarında parsele özel, adrese teslim değişiklik yapılmasına karşı yükselttiğimiz itirazda, Muğla Mimarlar Odası açtığımız davaya müdahil olarak, Muğla Büyükşehir Belediyesi ise bir dava daha açarak haksızlığa direnci büyütmüştür.

Yaşanası bir Marmaris ve ortaklaşabileceğimiz bir hayat için Muğla Mimarlar Odası ve Muğla Büyükşehir Belediyesi, Marmaris Kent Konseyi ve Ekolojik Mücadele Komitesi’nin birlikte hareket etmesi halk yararına sonuçların kazanılmasında dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın, Erdoğan ailesinin dünürüne ait arazide yaşlı bakımevi yapılmasının önünü açmak üzere imar plan değişikliğine gitme kararının iptali için açılan davalarda bilirkişi, doğa lehine rapor düzenleyerek davacıların haklılığını gösterdi. 1 Haziran 2023 günü iki tarafı dere, önü deniz olan ve 17 metrede sert zemin bulunan sulak alanda yapılmak istenen projeye, bilirkişi raporu doğrultusunda Muğla İdare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Muğla Mimarlar Odası ve Muğla Büyükşehir Belediyesi ile gerçekleşen dayanışma, yaşam alanlarının korunması için verilen mücadelede karşılık buldu ve mahkemenin verdiği “yürütmeyi durdurma” kararı ile yapılmak istenen talana ve tahribata engel olundu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Mimarlar Odası’nın bu davada gösterdiği dayanışmaya, Sinpaş projesi için açılan davada Muğla Barosu ve Muğla Şehir Plancıları Odası da katılarak dayanışmayı büyütğü, yaşam alanlarının korunmasında mücadeleyi güçlendirdiler.

Yerel belediyenin davacı olmaması, proje için ruhsat verip vermediği ile ilgili dilekçeye “Sayın ilgili CİMER başvurunuzla ilgili olarak; Belediyemizce imar mevzuatı anlamında gerekli işlemler titizlikle yürütülmekte olup, yetkinizin olmadığı ve kişilerin özel alanına giren konularda bilgi paylaşımında bulunulamayacağı“ biçimindeki cevabı yerel belediye ile dayanışma ruhunun yaratılamaması noktasında üzüntümüzdür.

142 parsele paralel, hemen yanında yer alan belediyeye ait 179/4 parsele, Sinpaş’ın ve diğer yerlerin molozunu döküp üstünü toprakla örterek alanı tahrip eden yerel belediyenin, bu talanlara karşı bilerek sessiz kalması/ortaklaşmasına karşın, kentte mücadele dayanışma içinde büyüyerek devam etmektedir.

Marmaris Kent Konseyi

Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.