MARMARİS KAYMAKAMLIK HİZMET BİNASI ÇÖKÜYOR

MARMARİS KAYMAKAMLIK HİZMET BİNASI ÇÖKÜYOR

Dünya'nın birçok ülkesinden misafirlerin ağırlandığı Marmaris'te Kaymakamlık hizmet binasının Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yakışmayacak hali tehlike saçmaya devam ediyor.

Kordon Caddesi'nde bulunan iki katlı kaymakamlık hizmet binası, 1998-2003 yılları arasında Marmaris Kaymakamı olarak görev yapan İsa Küçük tarafından, “Erken dönem Cumhuriyet tarihi binaları” arasında gösterilerek koruma altına alındı. Küçük'ün yerine atanan Abdurrahman Koçoğlu iki yıllık hizmet süresinde binayı restore ettiremedi. Koçoğlu'nun ardından Marmaris Kaymakamlığı'na atanan Cemalettin Özdemir de 2005-2008 yılları arasındaki görev süresi boyunca girişimlerde bulunmasına rağmen, restore ile ilgili bir sonuç elde edemedi.

BEŞ KAYMAKAM ÇÖZEMEDİ

Marmaris Kaymakamı olarak 5 Ağustos 2008 tarihinde atanan Serdar Polat, yaşanan depremlerden zarar gören ve çatısı akan hizmet binasının restorasyonunun yapılması için Anıtlar Kurulu, Muğla Mimarlar Odası ve çeşitli kurumlarla irtibat kurdu. Kurumlar tarafından incelenen binanın restore edilmesi yönünde rapor hazırlandı. Dönemin Kaymakamı Serdar Polat da raporun ardından hemen proje hazırlatarak binanın restore edilmesi talebinde bulundu. İki yıl süren resmi yazışmalar sonunda, hizmet binasının restorasyonunun yapılması için dönemin Özel İdare Müdürlüğü'nden bütçe ayrılarak ihale kararı alındı. Ağustos ayında Kırşehir Vali Yardımcısı olarak atanan Serdar Polat'ın ayrılmasıyla yerine Ali Galip Saral atandı. Göreve başlayan Kaymakam Saral, konuyla ilgili bir açıklama yapmadığı gibi bir girişimde bulunmadı. Ardından atanan Kaymakam Kamil Köten sadece dış sıvasını yaptırdı. Kaymakam Celalettin Yüksel ise yenilenmesi için görüşmeler yapsa da sonuç elde edilemedi.

SAYIN KAYMAKAM OTURDUĞUN MAKAM ÇÖKÜYOR

Yaşanan her sağanak yağmur ve kuvvetli fırtına sonrası Kaymakamlığı hizmet binasının ikinci kat balkonun altından kaldırıma sıva parçaları döküldü. Deprem şartlarına uygun olmayan hizmet binası içinde ki çalışanlar yanı sıra kaldırımdan geçen vatandaşlara da tehlike saçmayı sürdürüyor. Geçtiğimiz kuvvetli rüzgâr ve sağanak yağmurlarda iki balkonun sıva ve çimento parçaları kaldırıma döküldü. Faciayı davetiye çıkartan hizmet binasından kopan bir parça vatandaşların üzerine düşmemesi için uyarı dubaları konuldu. Vatandaşların kaldırımdan geçmeye korktuğu alan şeritlerle çevrildi. Uzun bir süredir şeritlerle çevrili hizmet binasını görenler “ Bu nasıl bir durumdur. Devletin temsilcisinin oturduğu bina ne halde” yorumu yapıyor.

“KAYMAKAM ESNAFTA EKSİK ARAYACAĞINA HİZMET BİNASINI YENİLETSİN”

9 Eylül 2019 yılından bugüne kadar görev yapan Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy binanın yıkılıp yeniden yapılması için girişimde bulunduğu iddialarına rağmen bir sonu çıkmadı. Öte yandan çevre esnaflar ve hizmet binasına işi düşen vatandaşlar yetkililere çağrıda bulundu. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve Marmaris gibi Dünya’ya açılan kapı olarak bahsedilen ilçemize yakışmadığını ifade eden vatandaşlar, “ Sayın kaymakam dolaşarak milletin eksiklerine laf edeceğine hizmet binasını düzeltmek için seferber olsun. Kaç yıldır bu bina rezil bir durumda. Yurt dışı ve içinden bürokrat ve çeşitli kademelerde ki kişiler ilk önce buraya geliyor. Evimize gelen misafir bu halimizi görünce şaşırıyordur. Hükümet yetkilileri bu binanın halini görmüyor mu? Turizm sezonu geliyor. Gelen yabancı turist hizmet binasına baktı mı ne diyecek. Zaten yerleşik yaşayan yabancılar bina için şaşkınlık yaşıyor. Bir an önce Dünya’nın İncisi’ne yakışan bir hizmet binası ya yapılmalı ya da buradan kaldırılmalıdır” şeklinde konuştu.20220317-180142.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.