MARMARİS KAMUOYU İKİ YANGININ ÇIKIŞ NEDENİNİ MERAK EDİYOR

MARMARİS KAMUOYU İKİ YANGININ ÇIKIŞ NEDENİNİ MERAK EDİYOR

MARMARİS’İN dünyaca ünlü turistik İçmeler Mahallesi’nde yerleşim yerlerini tehdit eden yangının kırılan ağaç dalının enerji nakil hatlarına düşerek kısa devre yapması sonucu olarak iddia edildi. Garaj arkasında çıkan yangın ile ilgili soruşturma sürüyor

Marmaris ilçesi İçmeler Mahallesi'nde yerleşim birimlerine yakın bölgede saat 15.30 sıralarında orman yangını çıkmıştı. İçmeler-Turunç yolu üzerinde yerleşim birimlerine çok yakın bölgede başlayan yangının çıkışından hemen sonra olay yerine hava ve kara araçları sevk edildi. Şiddetli rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyen yangına ilk etapta 7 helikopter ve 5 uçak havadan müdahale etti. Havadan ve karadan yoğun müdahale sonucu orman yangını kontrol altına alırken, soğutma çalışmaları başlatıldı.

“KIRILAN DAL YANGIN ÇIKARTTI” İDDİASI

Yangınının çıkış nedeninin belirlenebilmesi için çalışma başlatan ekipler, görgü tanıklarının verdiği bilgilerden yola çıkarak alevlerin çıkış noktasını tespit etti. İlk belirlemelere göre, bölgedeki bir ağacın kırılan dalının elektrik tellerinin üzerine düştüğü ve tellerin birbirine temas etmesi sonucu çıkan kıvılcımlar dolayısıyla yangının çıktığı açıklandı.

GARAJ ARKASI YANGIN SORUŞTURMASI SÜRÜYOR

İçmeler yangınından bir gün önce de otobüs garajı arkasında bulunan KOV vadisinde kızıl çam ağaçlarıyla kaplı alanda çıkan yangın ile ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi. O bölgede çadır açan kişilerin olduğu ve çocukların derede yüzdüğü öğrenildi.: Çıkan yangın ile ilgili araştırma yapan polis ve jandarma ekipleri kamuoyunu aydınlatıcı net bilgi vermedi.

MARMARİSLİLER YANGINDAN TEDİRGİN

Otobüs Garajı arkası ve turistik İçmeler Mahallesi’nde çıkan orman yangınlarıyla ilgili Marmarisliler sosyal medya hesapları üzerinden endişelerini dile getirdi. Yangının net çıkış nedeni hakkında kamu görevlilerinden açıklama bekleyen vatandaşlar belirsizliklerden dolayı sitemlerini iletti. Kamu görevlilerinin açıklama yapmaması nedeniyle her geçen gün kirli bilgiler dolaşırken yangınların çıkışı ile ilgili bilgilendirme olmaması endişeleri artırdı. Sosyal medya da en çok konuşulan konu ise hurda diye bahsedilen THK uçaklarının müdahaleye katılması oldu. Marmarisliler, yangınların kısa sürede söndürülmesini izlerken neden geçen sene bu koordinasyonun olmadığını sorguladı.

20220729-163307.jpg20220729-172246.jpgwhatsapp-image-2022-07-29-at-18-47-31-1.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.