MARMARİS JANDARMA BİR ARAÇTA 90 LİTRE ETİL ALKOL ELE GEÇİRDİ

MARMARİS JANDARMA BİR ARAÇTA 90 LİTRE ETİL ALKOL ELE GEÇİRDİ

Marmaris İlçesi’nde, jandarma ekipleri yaptıkları yol kontrollerinde araç içerisinde 90 litre etil alkol ele geçirdi. Gözaltına alınan H.D. işlemleri ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından denetimli şartıyla serbest bırakıldı.

Marmaris-Muğla Karayolu’nun 21’inci kilometresinde bulunan Çetibeli Jandarma Kontrol Noktası’nda bir ihbarı değerlendiren ekipler bir panelvanı durdurdu. Araç içinde yapılan kontrollerde 18 tane plastik bidonun içinde etil alkol bulundu. Araç şoförü H.D. gözaltına alındı. Etil alkol imha edilmek üzere Marmaris İlçe Gümrük Muhafaza Müdürlüğü’ne teslim edildi. Jandarma işlemleri tamamlanan H.D. çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından denetim serbestlik şartıyla bırakıldı.

ETİL ALKOL NEDİR CEZASI VAR MI ?

Antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahip olan etil alkol, birçok el dezenfektanın içerisinde ve tıbbı mendillerde kullanılan bir maddedir. Etanol (etil alkol) aynı zamanda antiseptik olması sebebiyle dezenfektan olarak da kullanılmaktadır. Ayrıca merdiven altı tabir edilen alkollü içki yapımında kullanılmaktadır. Satışı yasak olan maddeyi bulunduranlar ve kaçak alkollü içki yapımında kullananlara TCK’nin 5607 sayılı 3. maddesinin 18. fıkrasında 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası ve 10 bin güne kadar adli para cezası uygulanır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.