MARMARİS İŞLETMECİLERİ MÜZİK SAATLERİ İÇİN TEK YÜREK

MARMARİS İŞLETMECİLERİ MÜZİK SAATLERİ İÇİN TEK YÜREK

MARMARİS’te müzik kısıtlamalarının devam etmesi ve eski dönem saatlerine getirilmemesine tepki veren işletmeciler ile CHP’liler bir araya geldi. İşletmeciler Marmaris yetkililerine ve hükümete tepki gösterdi.

CHP Muğla Milletvekili Avukat Burak Erbay, pandemi bahanesiyle getirilen 00:00'dan sonra müzik yasağının 01.00'a kadar uzatılmasına tepki gösterdi. 22 Mart 2022 tarihinde aynı yer ve noktada işletmecilerle beraber basın açıklaması yapan CHP'li Erbay'a Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Öztürk, CHP Marmaris İlçe Başkanı Av. Zekican Balcı, CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, CHP Fetihye İlçe Başkanı Mehmet Demir eşlik ederken, yaklaşık 300 işletmeci de eyleme destek verdi.

YANLIŞ ANLAMIŞLAR

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay yaklaşık 2 ay önce yine buradan işletmecilerimiz ile birlikte hükümete müzik kısıtlamalarını kaldırın diye seslenmiştik. Hükümet her zaman olduğu gibi yanlış anlamış ve kısıtlamayı kaldırmak yerine 1 saat daha uzatmayı tercih etmiştir. Hiç bir işten anlamadıkları gibi turizmden de anlamadıklarını ortaya koymuşlardır. Turistlerin eğlence saati olan o saatlerde işletmeleri kapatmak turizme kepenk vurmakla eş değerdir. Bir an önce bu garabeti kaldırıp turizmcinin yüzünü güldürün, kimsenin ekmeği ile oymayın'' diye seslendi.

50 CENTE MUHTACIZ

CHP Marmaris İlçe Başkanı Av. Zekican Balcı ise; ''Bölgenin tek geçim kaynağı olan turizmi, Yunan adalarıyla rekabet haline getirmek yerine, türlü yasaklarla turizmi bitirme noktasına geldiğinizi ne zaman fark edeceksiniz. Yaklaşık 1500 sektör turizme bağlı iş kollarında ekmeğini kazanıyor. Hükümet müzik kısıtlamasını kaldırmak yerine 1 saat uzatmanın hiç bir bilimsel açıklaması yoktur. Son ekonomik krizle birlikte ülkemiz 50 cente muhtaç duruma düşmüşken, 35 milyar dolar kazandığımız turizm sektörünü göz ardı edemeyiz. Hükümet bir an önce bu yanlıştan döngünden kurtulmalıdır. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a buradan müzik yayınların eski dönemler de ki saatlere dönmesi için çağrıda bulunuyoruz” dedi.

İŞLETMECİLER AK PARTİLİLERE TEPKİ GÖSTERDİ

Açıklamalar ve görüşmeler sonrası bazı eğlence mekân işletmecileri AK Parti Marmaris ve Muğla temsilcilerine tepki gösterdi. Ak Partili olduğunu ve artık artan maliyetler ve bu baskılar nedeniyle oy vermeyeceğini iddia eden Uzunyalı Mevkii’ndeki bir işletmeci, “ Benim ne fotoğrafımı yayınlayın ne ismimi. Şimdi söylesem anında baskı gelir ve yanıma gelip konuşmaya çalışırlar. Biz konuşma istemiyoruz icraat istiyoruz. Dalga geçer gibi bir saat uzattılar. Pandemi bittiyse her şey normale dönüyorsa bu yasaklarda kaldırılmalıdır. Burası turizm şehri Bayburt yâda İç Anadolu Bölgesi değil. Kendilerine gelince her şey serbest esnafa gelince dur. Ak Partililere defalarca müzik kısıtlaması ile ilgili konuştuk, taleplerimizi ilettik. Ne yazık ki korkularından yukarıya iletemediler. İl ve ilçe başkanı Marmaris’te ticari faaliyetleri var. Fakat bi haberler. Herkes üç maymunu oynuyor. Türkiye’nin her yerinde müzik var dediler. Bizzat yerinde görmek için Ege’de tüm turistik şehirleri dolaştım ve gözlerime inanamadım. Marmaris’e iktidar tarafından kurumlarla ceza kesiliyor. Bizler, her şeyin farkındayız. Susuyorsak ekmeğimizle oynamasınlar diyedir. Artık susma vakti geçti ve ekmeğimizden oluyoruz. Bundan sonra eylem yapılacaktır” şeklinde konuştu.

20220516-141520.jpgwhatsapp-image-2022-05-16-at-17-16-20.jpegwhatsapp-image-2022-05-16-at-17-16-22-2.jpeg

whatsapp-image-2022-05-16-at-17-16-22.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.