Marmaris Halk Eğitimi Merkezi'nden Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri

Marmaris Halk Eğitimi Merkezi'nden Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri

Marmaris Halk Eğitimi Merkezi tarafından düzenlenen Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri büyük bir coşkuyla başladı.

Onlarca kadının el emeği ile hazırladığı ürünler satışa sunulduğu etkinliğin açılışına Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serap Aksel,Marmaris Halk Eğitim Müdürü turgay Kaçar, ilçe gençlik ve Spor müdürü Cem Tuncel, Marmaris CHP ilçe Başkanı Ömer Bozdemir, ilçe Kurum ve kuruluş müdürleri ve çok sayıda üretici kadın katılım sağladı.

Topuklu Efe’lerin halk oyunları gösterisi ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını yapan Marmaris Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Turgay Kaçar "Marmaris Halk Eğitimi Merkezi olarak hazırladığımız Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinliklerine hepiniz hoş geldiniz. Öğrenme alanlarının ve bilginin her geçen gün yeni bir anlam ve değer kazandığı, teknolojinin ve toplumun ihtiyaçlarının baş döndürücü bir hızla değiştiği günümüzde, yeni çağın ihtiyaç duyduğu alanlardaki işgücü potansiyeli ancak ve ancak eğitim ile karşılanabilir. Hayat boyu öğrenme de bu yönüyle her kademesinde evde, işte, hayatın gerçekleşebilen, toplumun ihtiyaç duyduğu istihdam alanlarına hizmet eden, bireylerin ekonomik kaygılarını da ortadan kaldırmaya yönelik adımlar atan ve her yaşta eğitim ihtiyacını karşılamayı hedef edinen etkinlikler bütünüdür. Marmaris halk eğitimi merkezi olarak işbirliği yaptığımız tüm kurumlar ile "her zaman her yerde herkes için eğitim" vizyonu çerçevesinde hayata mutlu bireyler yetiştirmeye devam ediyoruz.
2023-2024 eğitim öğretim yılında, İlkyardımdan hijyene, spordan yabancı dillere, geri dönüşümden geleneksel sanatlara bizi biz yapan tüm değerleri ve kültürümüzü, toplam 411 kursta 9822 kursiyerimiz ile buluşturduk.
OPET ailesi ile işbirliği içerisinde Bayır mahallemizde açtığımız kurslarda istihdam edilmek üzere 12 Kadın kursiyerimizi yetiştirerek ailelerine gelir elde etmelerini sağladık. Bu yıl Bakanlığımız nezdinde gerçekleştirilen 2 proje olan "Hayat Boyunda İyi Örnekler" ve "Kapasitenin artırılması" projelerinde Muğla İl birincisi olduk. Halkımızın hayat boyu öğrenme anlayışını içselleştirmesini ve bir yaşam tarzı haline getirmesini misyon kabul edinen kurumumuz aynı zamanda bu dönemde açık öğretimden 135 mezun vermiş ve hali hazırda 1700 öğrenci ile eğitim öğretime devam etmektedir.” sözlerini ifade etti.


İki gün sürecek olan etkinlikte, akşam saat 19.00 ile 23.00 arasında birbirinden güzel etkinlikler ve sergilerle halkı buluşturacak olan Marmaris Halk Eğitimi Merkezi, tüm vatandaşları bu anlamlı etkinliklere davet ediyor.

img-7477-001.jpeg

img-7429-001.jpeg

img-7372-001.jpeg

img-7246-001.jpeg

img-7201.jpeg

img-7183.jpeg

img-7549.jpeg

Muhabir:Yaren Özdemir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.