MARMARİS HALK EĞİTİM MERKEZİNDEN MUHTEŞEM SERGİ

MARMARİS HALK EĞİTİM MERKEZİNDEN MUHTEŞEM SERGİ

MARMARİS HALK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ, 2021-2022 eğitim-öğretim yılında geleneksel sanatlara ait kurslarda yaptığı ürünleri “Sanat ve Tarih iç içe “ adı altında kalede sergi açtı.

Marmaris Halk Eğitim Müdürlüğü, geleneksel sanatlara ait açtığı kurslarda başarı gösteren “Sanat ve tarih içice” adı altında sergi açtı. Marmaris Kalesi’nde düzenlenen geleneksel sergiye protokol, siyasi sivil toplum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Kurdele kesim tören sonrası Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler adına bir dakika saygı duruşu ardından İstiklal Marşı okundu. Kursiyer ve usta öğrencilerden oluşan zeybek ve semazan gösterisi ile sergi başladı. Kursiyerler kendi diktikleri Mehteran giysileri ve ellerinde Türk Bayrakları ile büyük ilgi gördü. Marmaris İlçe Halk Eğitim Müdürü Fatma Baser, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sibel Kısa, siyasiler ve katılımcılar açılan sergiyi dolaşarak kursiyerden bilgi aldı. Günümüze uygun motife edilmiş Anadolu nazarlıkları, Türk el sanatları işlemeleri, gümüş takılar, el emeği göz nuru işlemler ve özenle yapılmış eserler sergilendi. Yaklaşık bin parçanın sergilendiği etkinlikte ayrıca el emeği göz nuru deri çanta, sandaletler, kolaj tekniği ile yapılmış akrilik yağlı boya tablolar beğeniye sunuldu. Sergi, 21 Mayıs tarihine kadar Marmaris Kalesi’nde ziyaretçilere açık olacağı bildirildi.

whatsapp-image-2022-05-20-at-12-35-55.jpegwhatsapp-image-2022-05-20-at-12-35-58.jpegwhatsapp-image-2022-05-20-at-12-35-59-2.jpegwhatsapp-image-2022-05-20-at-12-36-05-2.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.