MARMARİS GÖKYÜZÜNÜN ÜRKÜTÜCÜ GÖRÜNTÜSÜ

MARMARİS GÖKYÜZÜNÜN ÜRKÜTÜCÜ GÖRÜNTÜSÜ

MARMARİS’te bir türlü kontrol altına alınamayan yangın, ikinci gününde üzücü bir manzara sergiledi. Vatandaşlar üzücü fotoğrafları çekerek sosyal medyalarında “Mahvolduk” yorumu yaptı.

whatsapp-image-2022-06-22-at-19-22-53.jpegwhatsapp-image-2022-06-22-at-20-03-27.jpegwhatsapp-image-2022-06-22-at-20-03-28-1.jpegwhatsapp-image-2022-06-22-at-20-53-16.jpegMarmaris ilçe merkezine 30 kilometre mesafedeki kırsal Bördübet Mahallesi Amazon Koyu yedi göller mevkiinde Salı akşam saat 19.58’de İHA’ların tespitiyle 3 farklı noktada orman yangını çıktı. Muğla ve ilçeleri, Antalya, İzmir’den 592’si Orman Genel Müdürlüğü’ne bağlı toplam 1393 personel, 338 araç, 40 iş makinesi, 2 mobil baz istasyonu, AFAD Mobil Koordinasyon Tır’ı sevk edildi. Günün ağarmasıyla havadan müdahale başladı. Çarşmaba günü öğle saatlerinde yangın söndürülmesinden kısa bir aradan sonra sert rüzgârlar alevlerin tekrar yükselmesine neden oldu. Isınarak patlayan kozalakların fırlamasıyla yangın daha büyüdü. Havadan ve karadan müdahaleye rağmen yangın kontrol altına alınamayarak Değirmenyanı Mevkii tepelerine ulaştı. 151 kişi evlerinden tahliye edildi. Jandarma ve belediye ekipleri insan ve hayvan tahliyeleri için seferber oldu. Kurulan seyyar araçlarda su, yiyecek ve içecek takviyesi yapıldı.

YANGIN MANRAZARI KAHRETTİ

Gün batımına dakikalar kala yükselen alevlerin oluşturduğu duman gökyüzünü kaplayarak güneşi kapattı. Kötü manzarayı gören kimi vatandaşlar cep telefonu ile görüntü ile fotoğraf çekti. Çekilen görüntüler sosyal medya platformlarında “ Mahvolduk, dayanamıyorum” yorumu yapıldı. Marmarisliler, ürkütücü görüntüyü izlerken gözyaşlarına hâkim olamadı.

AK PARTİ İKTİDARINA SET ELEŞTİRİLER YAPILDI

Geçen sene ki büyük orman yangınında vatandaşlar alınmadığını iddia ettiği tedbirler nedeniyle hükümeti ve yetkilileri suçlarken dün meydana gelen yangında da aynı tepkiler sosyal medya platformlarında yorumlandı. Kimi vatandaşlar, “ Bu ürkütücü görüntülere neden olan sizlersiniz”, “ Sırf laf ebeliği icraat eksik”, “ Marmaris’i yaka yaka bitiremeyeceksiniz” yorumları ile hükümete sert eleştriler yapıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.