MARMARİS ESNAFININ ZAM SİTEMİ DEVAM EDİYOR

MARMARİS ESNAFININ ZAM SİTEMİ DEVAM EDİYOR

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde görülmemiş hayat pahalılığı enerji faturalarına da yansıması sağ seçmenin bile tepkisini çekti. Marmaris'te sağ seçmen elektrik faturalarında yüksekliğe sandıkta görüşeceğiz sitemiyle iletti.

Marmarisliler, elektrik faturalarına yüzde 137 zam sonrası tepkilerini sosyal medya da paylaşmaya başladı. Vatandaşlar yanı sıra esnaflar da gelen faturalara isyan etti. Döviz de dalgalanmalar, siyasi ve sanatçıların “ vanaları kısın”, “simit yiyin”, “kasaba 100 lira vermiyorum kuzu kesiyorum” gibi sözler sarf etmesi. Beş yerden maaş alan bürokrat ile siyasilerin hiçbir şey yokmuş gibi yayınlar yapması Marmarislileri öfkelendirdi. Her geçen gün artan ve toplumun birçok kesimini derinden sarsan ekonomik kriz, yeni yılda elektriğe gelen zamlarla kendisini daha da hissettirdi. Yılın ilk ayının henüz yarısı dolmadan gelen elektrik faturaları vatandaşı adeta şaşkına çevirdi.

SÖYLÜYORUZ AMA DİNLEYEN KİM?

Elektrik ve akaryakıta gelen son zamlar sonrası Marmarisliler sitemlerini sosyal medya da gün geçtikçe artırmaya başladı. Facebook ve Twiter gibi hesaplarda özellikle sağ seçmen ilk defa oyunu kime vereceği hesabı yaptı. Marmaris’te kışın fazla soğuk geçmediğini ama her şeyin elektrik ile sağlandığını dikkati çekti. Zamlarla dikkat çekici yorumlar şöyle sıralandı. “ 20 yıldır biz oy verdik, biz egolarını tavan yaptırdık ampulü söndürme zamanı”, “ Elektrik faturaları ödemeyen, 3-5 yerden maaş alanlar halkın halini anlamazlar”, “ 20 yılda nereden nereye”. “ Sizin Nas’ınız var bizim de oyumuz”, “ Beş yerden maaş alanlar bize tasarruf edebiyatı yapıyor”, “ Marmaris, elektrik faturalarından batıyor, bunlar sosyal medyada ziyaret ettik hesabında”, “Halkı dinlemeyenlerin sonunu bu tarih iyi biliyor”, “ Yokluktan sefaya ulaştılar halkı unuttular” ve “ Bize devasal projeler değil ekmek lazım” dediler.

MARMARİS ESNAFI KAN AĞLIYOR

Marmaris’te, mekânın büyüklüğü ve yaptığı işe göre aylık 3 ile 10 bin lira arasında elektrik faturası ödeyen esnaflar gelen son fahiş zamlarla düşünmeye başladı. Sosyal medya hesaplarından “Bizi gaz kuyruklarından 21. yüzyılda gaz lambalarına muhtaç ettiler” diyen esnaflar, “ Bu vergiler ve faturalar nedeniyle esnafların ayakta durması çok zor. Hele hele mal sahibi değilseniz kira veriyorsanız kredi çekmeden duramazsınız. Hükümet kredi veriyoruz diyor ama bankaya yâda üye olduğunu odalara gittiğinizde kırmızıçizgi olmayacak ve kefil, tapu olacak deniliyor. AK Parti hükümeti son beş yılda ülkeyi içinden çıkılmaz duruma soktu. Önceden fakir, orta halli ve zengin vardı. Şimdi Zengin ve fakir var. Zengin olanlarda ya atadan mirasları var yâda hükümete sırtını dayamış işini yüzdürüyor. Üzücü olan bürokrat ve siyasiler. 3-5 yerden maaş alanlar utanmadan televizyonlara çıkıp tasarruf yapın diyorlar. TBMM’de kavurma ve pilavı 17 liraya yiyenler bol kepçeden konuşuyor. Ömrüm boyunca sağ partiden başka atmadım. Fakat bu sefer düşüneceğim” dedi.

AK PARTİ’NİN MARMARİS’TE OYLARI ERİYOR

Hükümetin yanlış ekonomi politikaları, akaryakıt, enerji faturaları ve birçok kalemde temel ihtiyaç malzemelerine yapılan zamlar Ak Parti Marmaris yönetimi de zora soktu. Görüşülen her 10 kişiden 7’si AK Parti’ye ciddi tepkiler verirken CHP-İYİ Parti gibi siyasiler gizli olarak yaptırdıkları anketlerle hükümetin ilçede oylarının ciddi oranda eridiğini tespit etti. Muğla Büyükşehir ve Marmaris Belediyesi’nin hizmet eksikliğine rağmen oyların erimesi hükümetin yanlış politikalarının ilçe yönetimine vurduğu öğrenildi. Ak Parti’ye üye olanların işleri olduğu için katıldığı ama gerçekte oy vermeyecekleri görünmekte. Marmaris AK Parti’nin en çok oy kaybettiği yerler ise köy statüsünden çıkarılan kırsal mahaller oldu.13 kırsal mahallede imar getirilmemesi ve sorunların çözülmemesi tepkileri artırdı. Yazın meydan gelen orman yangını sonrasında hükümetin yaptığı yardımlar ve ziyaretler bile köylünün fikrini değiştirmedi. Değiştirmemesinin en başlı nedenleri arasında yangınlarda yeterli mücadele verilmediği ve ata miraslarının göz göre göre elden gittiği oldu.

YEREL MEDYA BİLE AK PARTİ HABERLERİ KULLANMAK İSTEMİYOR

Marmaris’te faaliyet halinde bulunan yerel basın yayın organları bile artık AK Parti’nin haberlerini ya kullanmak istemiyor yâda önemsemiyor. Kâğıt, matbaa malzemeleri, vergi yükü ve sektör ile ilgili gelen birçok zamlar yerel yayın organlarını etkilemesi, basın mensuplarına yapılan davranışlar ve yargı ile masa altında sopa gösterilmesi başlıca nedenleri arasında. Bir çok siyasi parti, oda, belediye gibi AK Partililer sosyal medya hesaplarından yaptıkları çalışmaları yayınlarken beğeni oranları düşüler gözleniyor. Önceki yıllarda sosyal medya hesaplarından AK Parti Marmaris paylaşımlarını alıp gazetelerinde ve internet sitelerinde kullanan medya şimdi ise görmezden geliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.