MARMARİS ESKİ BELEDİYE BİNASI İNŞAATINA ZABITA’DAN MÜHÜR

MARMARİS ESKİ BELEDİYE BİNASI İNŞAATINA ZABITA’DAN MÜHÜR

Kemeraltı mahallesinde bulunan Eski Marmaris Belediye Binası depreme dayanıksız olması sebebi ile yıkılmış ve yerine kültür merkezi yapılacağı açıklanmıştı.

Ancak o alanın geçtiğimiz 6 ay içinde ihaleye çıkarılarak bir firmaya 25 yıllığına verildiği ortaya çıkmıştı. Firma kaybederse tüm masraflar Marmaris Belediyesi tarafından ödeneceği ise şimdiden kafa karıştırmaya başladı.

Marmaris kent konseyi ve belediye meclis üyelerinden bazıları bu ihalenin usüle aykırı olduğu iddiasında bulunarak, konuyu Avukat Arzu Alper ve Avukat Ayşegül Mungan aracılığı ile yargıya taşımışlardı. İnşaat çalışmalarında neredeyse iki Asırlık bir ağacın kesilmesi de ayrı tepkilere yol açarken önceki gün Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı aldı. Dün Marmaris Belediyesine ulaşan tebliğin ardından Marmaris Belediyesi ‘Kemeraltı Mahallesi, Atatürk Caddesi 192 ada, 691 parselde devam eden faaliyet ile ilgili Muğla 2. İdare Mahkemesi tarafından verilen yürütmeyi durdurma karanının 08.03.2024 tarihinde Belediye Başkanlığı’na bildirilmesi ile tutanak tutulmuş ve zabıta ekipleri tarafından ilgili taşınmazdaki faaliyet durdurulmuştur. Konuyla ilgili hukuki süreç takip edilmektedir. ‘’ şeklinde bir açıklama yaparak inşaat faaliyetinin durdurulduğunu kamuoyuna duyurmuştu.

Avukat Arzu Alper ve Avukat Ayşegül Mungan konunun takipçisi oldukların, hukuki sürecin devam ettiğini, ihale de yapılan usulsüzlüklerin bir an önce çözüme kavuşturularak yüce mahkemenin vereceği kararı beklediklerini belirttiler.

Öte yandan ihaleyi alan firmanın kaybetmesi durumunda şimdiye kadar yaptıkları tüm masraf ve ödemeleri güncel faizleri ile birlikte Marmaris Belediyesinden yani Marmaris halkından alacağı edinildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.