MARMARİS ÇEVRECİLERİ SİNPAŞA KARŞI AÇIKLAMA YAPTI

MARMARİS ÇEVRECİLERİ SİNPAŞA KARŞI AÇIKLAMA YAPTI

Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi ve Kent konseyi İçmelerde inşaatı mühürlü olmasına rağmen devam ettiği iddia edilen tesis hakkında yaptıkları çalışmalar ile ilgili basın açıklaması yaptılar.

Marmaris Atatürk meydanı ve İstanbul’ Beşiktaş’ta bahse konu tesis şirketi önünde yapılan basın açıklaması şu şekilde.

Değerli Basın Mensubu,

Marmaris Kızılbük’te SİNPAŞ’a karşı yaklaşık bir buçuk yıldır yürüttüğümüz mücadele yeni bir aşamaya ulaşmış durumda. Marmaris Kent Konseyi ve Ekolojik Mücadele Komitesi olarak kesintisiz yürüttüğümüz mücadele sonucu SİNPAŞ’ın hukuksuzluklarına karşı hem fiili olarak sahada, hem de açtığımız davalar sonucunda önemli kazanımlar elde ettik. Ancak geldiğimiz noktada mahkemelerin çevre savunucularının lehine verdiği kararlara rağmen inşaatın hız kesmeden ilerlemeye devam etmesi, Danıştay onamasına rağmen belediyenin ruhsatları iptal gereğini yerine getirmemesi, son olarak ÇED sürecinin görülmemiş bir hızla yürütülmesi hem yerelde Marmarislilerin hem ulusal ölçekte ekolojistlerin endişelerini yükseltmiştir. 12 Ocak’ta Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda gerçekleşen İDK toplantısında Sinpaş’ın Marmaris’te yarattığı doğa yıkımına ait bilgiler bakanlık yetkililerine sunulmuştur. Sunulan belgeler ışığında ÇED süreci derhal sonlandırılmalı, Marmaris Milli Park’ının yaralarını onaracağı koşullar yaratılmalıdır. Mahkeme kararı ve mühürleme işlemine rağmen kaçak yürüyen bu inşaata izin vermek/göz yummak suçun paydaşı olmaktır.

Sinpaş hukuksuzluğu bütün doğaseverlerin meselesidir. Bu dayanışma ile İstanbul Beşiktaş’ta Sinpaş genel müdürlüğü önünde ve Marmaris’te eş zamanlı basın açıklaması okunmuş, Bakanlığa sorumluluğu hatırlatılmıştır. Açıklama İklim Adaleti Koalisyonu, Ekoloji Birliği, Marmaris Kent Konseyi ve Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi üyelerince yapılmıştır. Bu aşamadan sonra Sinpaş’a verilecek her izin suçun meşrulaştırılmasına yol açarken sorumluların yasalar önünde yargılanmasını engellemeyecektir.

İlginizi rica ederiz.

Marmaris Kent Konseyi

Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.