MARMARİS BELEDİYESİ’NDEN SİNPAŞ İNŞAATI AÇIKLAMASI

MARMARİS BELEDİYESİ’NDEN SİNPAŞ İNŞAATI AÇIKLAMASI

MARMARİS Belediyesi, Sİnpaş İnşaat ile ilgili yaşanan gelişmeler hakkında “Duyuru” başlığıyla açıklama yayınladı. Sosyal medya da yanlış bilgiler paylaşanlara itibar edilmemesi istendi.

whatsapp-image-2022-08-04-at-12-33-03.jpegwhatsapp-image-2022-08-04-at-12-33-04.jpeg

MARMARİS Belediyesi, Sİnpaş İnşaat ile ilgili yaşanan gelişmeler hakkında “Duyuru” başlığıyla açıklama yayınladı. Sosyal medya da yanlış bilgiler paylaşanlara itibar edilmemesi istendi.

“Bilindiği üzere İlçemiz İçmeler Mahallesi, Kızılkum Mevkii, 2518 parsel numaralı taşınmaz üzerinde Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından yapılması planlanan Marmaris Kızılbük Resort Otel ve Devremülk projesi ile ilgili olarak T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, Muğla Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün 08.07.2021 tarih ve 33542905 220-02 E-2021185 Karar nolu Çevresel Etki Değerlendirme Belgesi işlemi ile Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Gerekli Değildir Kararı verilmiş idi. Bu doğrultuda yasal iş ve işlemler ile hukuki süreçler devam etmekteydi. Ayrıca söz konusu taşınmaza ilişkin olarak Belediyemiz tarafından tanzim edilen yapı ruhsatlarına yönelik Muğla 2. İdare Mahkemesi ve Muğla 3. İdare Mahkemesinde açılmış bulunan davaların devam ettiği ve bu yargılamada Mahkemece bilirkişi incelemesinin yapılması kararının verildiği ancak henüz keşif ve bilirkişi incelemesinin tamamlanmadığı da bilinmektedir. Bu defa kamuoyuna yansıyan bilgilerden Muğla 3. İdare Mahkemesinin 2021/1000 Esas, 2022/1046 Karar sayılı kararı ile ÇED gerekli değildir kararının İdare Mahkemesince iptal edildiği ve hukuki sürecin devam ettiği öğrenilmiştir. Bahsi geçen bu karar ile ilgili henüz Kurumumuza gelen herhangi bir resmi bildirim veya talep bulunmamakla birlikte, Belediyemiz tarafından hukuki süreçler takip edilmektedir. Marmaris Belediye Başkanlığı tarafından tesis edilen tüm idari işlem ve eylemler güncel durum ve mevzuata uyarlı, her daim bağımsız yargının denetimine açık olan işlemlerdir. Bu itibarla çevre bilinci içinde; gerek mevzuat hükümleri gerekse de yargı kararlarının gereğinin yapılacağından kimsenin şüphesi olmamalıdır. Kamuoyunda kaos ve yanılgılı algı yaratmayı amaçlayan, Marmaris Belediye Başkanlığı’nı haksız surette yıpratmaya matuf açıklama, davranış ve eylemlere itibar edilmemelidir.Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.