MARMARİS BELEDİYESİ’NDEN AZERİ KOMUTANLA İLGİLİ AÇIKLAMA

MARMARİS BELEDİYESİ’NDEN AZERİ KOMUTANLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’a gelerek yangında başarılarından dolayı takdir plaketi veren Azerbaycanlı gazi Albay Rasim Ahmet hakkında bir takım odakların iddialarına açıklama yapıldı.

Marmaris ilçesinde ağustos ayında meydana gelen yangında cesaretleriyle büyük takdir toplayan Azerbaycanlı gazi komutanı Albay Rasim Ahmet 4 ay sonra Marmaris'e gelerek Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ile görüştü. Başkan Oktay ile karşılıklı çay içen ve yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür eden Rasim Ahmet memnuniyetlerini dile getirdi. Başkan Oktay’ın çalışmalarını takdir eden Rasim Ahmet plaket vererek teşekkür etti.

BİR TAKIM ODAKLAR NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR.

Marmaris Belediyesi’nden fotoğraflı yapılan paylaşım sonrası bir takım medya grupları teyit edilmemiş ciddi iddialar ortaya attı. Ahmet Rasim’in dolandırıcı ve interpol tarafından cinayet nedeniyle arandığı öne sürüldü. Vahim ve teyit edilemeyen iddiaların ortasında kalan Marmaris Belediyesi konuyla ilgili açıklama yayınladı.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

“Bazı basın yayın organlarında geçtiğimiz günlerde misafir ettiğimiz Azerbaycanlı misafirimizin ziyaretine yönelik çıkan olumsuz haberlerle ilgili açıklamadır.Marmaris Belediyesi ve Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ın kapıları tüm ziyaretçilerine sonuna kadar açıktır. Özel kalem müdürlüğümüzü arayarak kendisini ‘Azerbaycan İtfaiye Komutanı’ olarak tanıtan, rütbesini de ‘albay’ şeklinde belirten “Rasim Ahmet” isimli şahıs da yangında Marmaris’te bulunduğunu belirterek Belediye Başkanımız Mehmet Oktay’ı ziyaret etmek istediğini belirtmiştir. Aynı unvanla Türkiye’deki başka belediye başkanlarını (Bursa Büyükşehir Belediyesi) ziyaret eden ve ziyaretle haberleri yayınlanan söz konusu şahıs yangın sürecinde kendilerine misafirperverce davranan Marmaris halkına iletmesi için teşekkür etmek, ayrıca bakanlığın plaketini takdim etmek istediğini söylemiştir. 30 Aralık 2021 tarihinde gerçekleşen ve yaklaşık yarım saat süren görüşmede Azerbaycanlı bakanların selamını ileten Rasim Ahmet, yangındaki mücadelelerini anlatarak Marmaris halkına geçmiş olsun dileklerini ve konukseverliği için teşekkür etmiştir. Başkanımız Mehmet Oktay da gösterdikleri cesaret ve kahramanlık için tekrar teşekkürlerini iletmiştir. Görüşmenin sonunda Rasim Ahmet, Başkanımıza “Azerbaycan Cumhuriyeti Fevkalade Haller Nazırı (Acil Durum Bakanı) Kemalettin Haydarov” yazılı bir plaket taktim ederken Başkanımız Mehmet Oktay da kendisini ziyaret eden tüm misafirlerine sunduğu ve içinde Marmaris’e özgü ürünlerin bulunduğu hediye paketini takdim etmiştir. Bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerde yazıldığı gibi herhangi özel bir karşılama töreni, özel bir plaket veya özel bir hediyenin söz konusu olmadığı ziyaretle ilgili ‘para verildi’ iddiaları ise tek kelimeyle ayıptır. Ziyarete gelen kişinin konaklama ve diğer masraflarının belediye tarafından karşılandığı iddiası ise gerçeği yansıtmamaktadır. Marmaris Belediyesi olarak kamuoyunu bu üzücü hadiseye ilişkin bilgilendirmek istediğimizi ifade ederek, yaşanan olayla ilgili doğruları bilginize sunarız”.

NETONLİNE TV’DE İDDİALAR DAHA DA ARTIRILDI

Facebook sosyal medyasından yayın yapan ve Vural Efecik moderatörlüğünde gerçekleşen programda internetten yayın yapan bir basın kuruluşu temsilcisi Azerbaycanlı gazi komutan ile ilgili çarpıcı iddialarını devam ettirerek sansasyonel iddialar da bulundu. İddialarını bir adım öteye taşıran şahıs, cinayetten interpol tarafından arandığını, Türkiye’ye nasıl girdiğini bilmediğini öne sürdü. Belediye ve güvenlik güçlerinin sorumsuzlukla itam eden şahıs konunun takipçisi olacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.