MARMARİS BELEDİYESİ LOJİSTİK DESTEĞİNE BÜYÜK ÖVGÜ

MARMARİS BELEDİYESİ LOJİSTİK DESTEĞİNE BÜYÜK ÖVGÜ

MARMARİS Belediyesi ekipleri orman yangınında görev yapan kişilere su ve yiyecek desteğinde bulunmaya devam ediyor

MARMARİS Belediyesi ekipleri orman yangınında görev yapan kişilere su ve yiyecek desteğinde bulunmaya devam ediyor. Salı akşam saat 19.58 sıralarında Marmaris İlçesi’ne 30 kilometre mesafedeki kırsal Bördübet Mahallesi Amazon Koy’u 7 göller çevresinde henüz nedeni anlaşılamayan yangın çıktı. Orman, belediye, itfaiye ve güvenlik ekipler yangının söndürülmesi için seferber oldu. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Başkan Yardımcısı İhsan Öztürk,Ali Zağlı,Burak Demirtaş ile Başkan Vekili Hasan Yaylalı birim müdürleri ile birlikte yangın yerine ilk gelenlerdendi. Saat 20.30’da yangın yerine ulaşan Belediye Başkanı Oktay ve ekibi uyumadan 17 saat boyunca takip ve mücadele etti. Belediye ekipleri söndürme çalışmalarına destek verirken kurulan seyyar araçlardan su, içecek ve gıda desteğinde bulunuldu. Şarj ve jeneratörler temin edildi. Gönüllü olarak orman yangınlarına koşan eğitimli kişilerin istekleri anında yerine getirildi. Sosyal işler ekipleri söndürme çalışmalarına katılanlara su ve gıda desteği verdi.

GÜN AĞARMASIYLA HERŞEY DAHA NET GÖRÜNDÜ

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ve beraberindeki heyet, hâkim bir tepeden havadan-karadan müdahaleleri takip etti. Ekiplerinden bilgi alarak çeşitli talimatlar verdi. Başkan Oktay sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları ifade etti. “ Tüm belediye ekiplerimiz dün akşamdan itibaren söndürme çalışmaları için seferber oldu. Ayrıca görevlilere su ve yiyecek desteği için seyyar araçlarımız yerleştirildi. Jeneratör ve şarj cihazları eksiklikleri tamamlandı. MAKE Arama Kurtarma Ekibi, Fen İşleri, Destek Hizmetleri, Temizlik, Zabıta ve Park Bahçeler ekiplerimiz alevlerin büyümemesi için gayret gösterirken; Sosyal İşler ekibimiz de söndürme ekiplerine su ve yiyecek desteğinde bulunuyor. Herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum. Daha çok hava müdahalesi olsaydı yayılmadan söndürme olurdu. Herkes can ve başla söndürme çalışmalarına devam ediyor” dedi.

GÖNÜLÜLER DESTEKDEN MEMNUN

Yangını söndürme çalışmalarına katılan görevliler ve gönüllüler Marmaris Belediyesi’nin yiyecek, içecek ve lojistik desteğine övgüler yağdırdı. Kurulan seyyar araçlarda yiyecek ve içecek alan gönüllüler, “ En büyük sorunumuz soğuk su ve yiyecek idi. Yiyeceği bir şekilde bastırıyorsunuz da bu yangında susuz kalmak bitap düşürüyordu. Belediyenin seyyar araçları ve sağladığı kolaylıklarla motivasyonumuz arttı. Burada bulunan herkesin imdadına koştular. Büyük özveri ve gayret gösteren başta Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay olmak üzere tüm görevlilere teşekkür ederiz” dedi.

fv1-7cywqae7zad.jpgfv1ugerxwaebgay.jpgfv1ugevwiaedodk.jpgfv2qs-owiauzxkg.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.