MARMARİS BELEDİYESİ KENDİSİNE AİT SÖĞÜT MAHALLE MUHTARLIK BİNASINI BOŞALTTI

MARMARİS BELEDİYESİ KENDİSİNE AİT SÖĞÜT MAHALLE MUHTARLIK BİNASINI BOŞALTTI

Marmaris İlçesi’nde, kırsal turistik Söğüt Mahalle Muhtarlığı hizmet binası belediyeye ait olduğu gerekçesiyle eşyaları çıkartılarak kapısına kilit vuruldu.

Marmaris İlçesi’nde, kırsal turistik Söğüt Mahalle Muhtarlığı hizmet binası belediyeye ait olduğu gerekçesiyle eşyaları çıkartılarak kapısına kilit vuruldu. Söğüt Mahalle Muhtarı İdris Keskin Marmaris Belediyesi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Marmaris İlçesi’ne, 65 kilometre mesafedeki kırsal turistik Söğüt Mahallesi’nde geçtiğimiz hafta ilginç bir olay yaşandı. Marmaris Belediyesi taşınmazları arasında görünen Söğüt Mahalle Muhtarlığı hizmet binası ekipler tarafından kapısı açılarak içindeki eşyalar alınıp bir depoya konuldu. İlçe merkezinden mahallesine dönen muhtar İdris Keskin, hizmet binasının kapısını açmaya çalıştığında kilidinin değiştirildiğini fark ederek yaşanan olaylar hakkında çeşitli kurumları aradığında durumu bildirdi. Marmaris İlçesi’ne geri dönen Söğüt Mahalle Muhtarı İdris Keskin, önce Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı’na belediye hakkında şikâyetçi oldu. Ardından AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Ceyhun Gökmen’e gitti. İddialarla ilgili muhtarı dinleyen Gökmen, muhtarlık binasının Büyükşehir yasasından önce Söğüt köyü adına kayıtlı olduğunu, yasanın çıkmasından sonra Marmaris Belediyesi’ne devrolduğunu belirterek, “Bu binayı yıllardır Söğüt Muhtarlığı kullanıyor ve imkânsızlıklar içinde köylüler tarafından yapıldı. Belediye hangi maksatla böyle bir uygulama yaptı bilmiyorum ancak, maksatlarının vatandaşa hizmet olmadığı aşikâr” dedi. Yazılı açıklama yapan Gökmen şunları ifade etti. “Sonuçta Türkiye Cumhuriyeti Söğüt Mahallesi Köyü’nün Muhtarı Kanunlar çerçevesinde seçilmiş ve köyü idare eden bir kamu kurumunun başıdır. Muhtarı seversiniz veya sevmezsiniz bu yapılan hareket Söğüt halkına yapılmıştır. Anlaşılıyor ki muhtar CHP ve Marmaris Belediyesi’ne muhalif ki tabiri caiz ise Belediye tarafından tertip edilen şafak operasyonuyla kapı dışarı ediliyor. CHP Türkiye Cumhuriyeti Devletini idare etmek için iktidar olursa; CHP'ye oy vermeyen muhalifler ana vatanından sınır dışı mı edilecek? Böyle bir şey kabul edilemez. Halkın özgür iradesiyle verdiği oyların karşılığı bu mu olmalı. Buradan Marmaris Belediyesine sesleniyorum halka rağmen, usulsüzce düzenlediğiniz şafak operasyonlarıyla Marmaris’e nasıl bir hizmet vermeyi planlıyorsunuz? Kurmayı planladığınız korku imparatorluğu emellerinizden yol yakınken vazgeçin” dedi.

Telefonla açıklama yapan Söğüt Mahalle Muhtarı İdris Keskin, “ Bu bina mahallemindir. 1672 nüfuslu mahallemizin hizmet alması muhtarlık hizmet binasının kapatılmasıyla engellenmiştir. Savcılık makamına giderek suç duyurusunda bulundum. Muğla Valiliği ardından Ankara’ya giderek TBMM’de tüm olan bitenleri hükmet ve muhalefet siyasilere anlatacağım. Yapılan haksızlıktır” dedi.

Yaşanan olay ile ilgili Marmaris Belediyesi Basın Bürosu, konu hakkında gerek görülürse birim müdürleri tarafından muhtarlık hizmet binası boşaltma kararı ile ilgili yazılı açıklama yapılacağı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.