MARMARİS BELEDİYE İŞÇİSİ ALİ EREN'DEN HERKESE ÖRNEK DAVRANIŞ

MARMARİS BELEDİYE İŞÇİSİ ALİ EREN'DEN HERKESE ÖRNEK DAVRANIŞ

MARMARİS Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü’nde engelli kadrosunda işçi olarak çalışan ALİ EREN(36) parkta el çantasında bulduğu 12 bin 400 dolar ve 2 bin 400 lirayı polise teslim etti.

Olay, bugün(Çarşamba) Marmaris İlçesi’ne 11 kilometre mesafedeki turistik İçmeler Mahallesi’nde bulunan Koca Mehmet Parkı’nda meydana geldi. Marmaris Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü’nde engelli kadrosunda 11 yıldır işçi olarak çalışan Ali Eren(36), akşamüstü saat 17.00 sıralarında çiçeklerin bakımı için parka gitti. Burada çiçekleri sulayıp çevre düzenlemesi yaptığı sırada bankın üzerinde siyah el çantası buldu. Çantayı açtığında içinde yüklü miktarda para olduğunu gören Eren, amirlerine bildirdi. Çağrılan polis ekipleri çanta içinde 12 bin 400 dolar (179 bin 800 lira), 2 bin 400 lira, 3 kredi kartı ve kredi kartıyla yapılmış alışveriş fişi olduğunu tespit etti.

BOĞAZIMDAN HARAM GEÇMEZ

Ele geçirilen para ve materyaller Ali Eren tarafından tutanakla polise teslim edildi. Polis ekipleri, kişi ve kişilerin bulunması için araştırma başlattı. İçindeki para ile birlikte çantayı teslim alan polis ekipleri Ali Eren’e teşekkür ederek herkesin kendisi gibi duyarlı olmaya davet etti. Yüzde 60 engelli olan Ali Eren ise, “ Benim boğazımdan şimdiye kadar haram para geçmedi, bundan sonra da geçmez. Vatandaşlık görevimi yaptım” dedi.,

POLİS KISA SÜREDE PARA SAHİBİNİ BULDU

Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Şehit Nedip Cengiz Eker Polis Merkezi memurları yaptıkları çalışma sonucu kısa sürede paranın sahibini buldu. Marmaris Emniyet Müdürlüğü’ne davet edilen iş adamı M.O. Irak ve Türkiye çift vatandaşı olduğu, İçmeler Mahallesi’nde bir villa kiralayarak tatil yaptığı öğrenildi. Fotoğrafının çekilmesi ve isminin açık yazılmasını istemeyen işadamı Belediye İşçisi ile telefonla görüştükten sonra buluşarak örnek iyiliğinden dolayı 400 dolar hediye etti. İşadamı M.O., “ Türk insanının bir kere daha yüceliğine şahit oldum.İstese parayı alıp gidebilirdi ve kimsenin haberi olmazdı. Kendisinin örnek davranışı için teşekkür ederim” dedi.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ise olayı öğrendikten sonra sosyal medya hesabından Park Bahçeler Müdürlüğü’nde görevli işçi Ali Eren’e teşekkür etti.

20220413-181117.jpg20220413-181137.jpg20220413-180836.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.