MARMARİS BELEDİYE EKİPLERİ SEL YARALARIN KAPANMASI İÇİN MESAİ GÖZETMEDEN SEFERBER

MARMARİS BELEDİYE EKİPLERİ SEL YARALARIN KAPANMASI İÇİN MESAİ GÖZETMEDEN SEFERBER

Kuvvetli sağanak yağmur nedeniyle 6 gün önce meydana gelen su taşkınlarında İçmeler Mahallesinde zarar gören ev, iş yeri ve sokakların temizliği devam ediyor. Belediye ekipleri gece- gündüz temizlik için seferber oldu.

Kuvvetli sağanak yağmur nedeniyle 6 gün önce meydana gelen su taşkınlarında İçmeler Mahallesi’nde zarar gören ev, iş yeri ve sokakların temizliği devam ediyor.Marmaris'in İçmeler Mahallesi'nde, geçen 4 Aralık Cumartesi günü saat 22.30 sıralarında başlayan kuvvetli sağanak yağmur, Pazar sabah gün saat 07.15’e kadar zaman zaman etkili oldu. 24 saat içinde metrekareye 155 kilogram yağmur düştü. Sağanak yağmurun neden olduğu sel suları nedeniyle 5 sokak ve 2 cadde sular altında kaldı. Yazın yanan yüksek kesimlerdeki ormanlık alanlardan gelen çamurlu ve küllü sular alçak kesimlerde bulunan 150 ev ve işyerinde su baskınlarına neden oldu. Ayrıca ilçenin 23 kilometresinde bulunan Hisarönü ve 35 kilometre mesafedeki kırsal Orhaniye Mahallesi’nde çok sayıda tarla ve bahçe sular altında kaldı. İçmeler Mahallesi Asparan Mevkii arasındaki 17 kilometrelik karayolunda çökmeler meydana geldi. Asparan Mevkii’nde bulunan Gökbel Köprüsü’nde hasar oluştu.

Karayolları ekipleri yolların ve köprülerin tamiratları tamam iken su taşkınlarının 6. gününde belediye ekipleri temizlik çalışmalarına devam etti. Bir taraftan iş makineleriyle cadde ve yolların temizliğine devam eden, tıkanan dereleri ve kanalları açan, bozulan yolların tamiratını gerçekleştiren ekipler vatandaşların evini de temizlemek için gece gündüz çalışmalarını sürdürüyor. Ev, iş yeri, bahçe ve tarlaları su dolan yerlerde tahliye işlemleri devam etti. Çoğunluğu bodrum kat olan evlerde sular tahliye edilerek balçıklar temizledi, kullanılamaz hale gelen eşyalar çıkarıldı.

SU BASKINI TALEPLERİ YENİLENİYOR

Temizlik işleri ekiplerinin yürüttüğü çalışmaların son ev temizlenene kadar devam edeceğini söyleyen Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Suzan Zift, “Cumartesi gecesinden beri sahadayız. Şu ana kadar 150’nin üzerindeki evde hasar tespit edildi. İlk andan itibaren vatandaşımızın yanında olduk. İçmeler’deki evlerini yazlık olarak kullandıkları için başka yerlerde yaşayan bazı ev sahiplerinin yeni gelmesinden ötürü hala evlerdeki tahliye ve temizlik çalışması devam ediyor. Halk Masası’na gelen tüm taleplere cevap veriyoruz. Son evi de temizleyene dek İçmeler’den ayrılmayacağız” dedi.

ACİL İHTİYAÇ MALZEMELERİ SAĞLANIYOR

Öte yandan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün gıda, kıyafet ve acil ihtiyaç yardımında bulunduğunu hatırlatan Zift, “Yangın döneminde vatandaşlarımızın ulaştırdığı kıyafet, iç çamaşırı, bebek bezi, bebek maması, temizlik malzemeleri ve bunun gibi malzemelerden kalanları sel mağduru ailelerimiz için de kullanıyoruz. İhtiyaç duyan vatandaşlarımız İçmeler Kültür ve Sanatevi’ndeki kriz merkezine başvurabilir” açıklaması yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.