MARMARİS BELEDİYE BAŞKANI MEHMET OKTAY, “ BİRİLERİ ALGI YARATMA PEŞİNDE”

MARMARİS BELEDİYE BAŞKANI MEHMET OKTAY, “ BİRİLERİ ALGI YARATMA PEŞİNDE”

İÇMELER Mahallesinde yapımı devam eden tesettürlü devre mülk otel projesine bakanlık ‘ÇED’e gerek yok’ demesi ve Marmaris Belediyesinin ruhsat vermesi ile ilgili tartışmalar üzerime Belediye Başkanı Mehmet Oktay haber sitemize özel açıklama yaptı.

Başkan Oktay projenin 1985’ten başlayan sürecini ve bu dönemde yaşanan gelişmeleri uzun uzun anlattıktan sonra, “ Farklı bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Herkese eşit mesafedeyiz” dedi.

HERŞEY YASAL

Marmaris Kent Konseyinin Marmaris Belediyesi'nin Sinpaş adına düzenlemiş olduğu ruhsat-imar durum belgelerinin iptali için açılan dava için her şeyin yasal olduğunu söyleyen Oktay, ruhsatın 1987 yılında İçmeler Belediyesi tarafından verildiğini söyledi. Marmaris İçmeler Kızılkum Mevkiinde Sinpaş Gayrimenkul tarafından yapımı devam eden "Marmaris Kızılbük Resort Otel ve Devre mülk" projesine 14 Temmuz'da "ÇED gerekli değildir" kararı verilmişti.

AÇILMIŞ DAVALAR

Kararının iptali için Marmaris Kent Konseyi tarafından Muğla 3. İdari Mahkemesi'ne bir dava açılmıştı. Birçok kesim tarafından tepki toplayan projeyle ilgili Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bölgenin 1985'te mevzii imar planı yapılmış ve alan turizm tesis alanı ve konut alanı olarak belirlenmiş. Plan 17.05.2005 tarihinde Kültür veTurizm Bakanlığınca onaylanan İçmeler Revizyon Uygulama İmar Planı içerisine dahil edilmiş.

1987 YILINDA İÇMELER BELEDİYESİ RUHSATI VERDİ

İçmeler Belediyesi inşaat için 26/03/1987 tarihinde ilk yapı ruhsatını düzenlemiş ve akabinde çeşitli yıllarda tadilat, ilave, ek, yeni yapı ruhsatları düzenlenmiş. Bölge 1996 yılında ilan edilen Marmaris Milli Parkı'nın içinde kalsa da 31.12.2020'te yürürlüğe giren Marmaris Milli Parkı revizyon planında 'Milli Parkı sınırları içinde kalan onaylı imar planı bulunan alanlarda onaylı planlar geçerli olacak, yoğunluk arttırıcı değişiklik yapılmayacaktır' maddesi getirilince plan geçerli kalmış. Yasal zeminler çerçevesinde en son 2020 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yazısı doğrultusunda bizim belediyemiz imar durum belgesi düzenlemiş.

HERKESE EŞİT VE UZAK MESAFEDEYİZ

Bakıldığında kamuoyundaki yanlış bilgilendirme ile farklı bir algı ortaya çıkıyor. Ama bakıldığında her şey yasaldır. Anayasal eşitlik çerçevesinde bu ruhsat verilmiştir. Biz anayasa çerçevesinde herkese aynı mesafedeyiz. Bahse konu inşaat ile ilgili başlatılan hukuki süreçler Belediye Başkanlığımızca takip edilmekte olup, yargı kararlarına göre de gerekli işlemler tesis edilecektir.

KENT KONSEYİ VE BAZI ODAKLAR MUHAFAZAKÂRLARI MI HEDEF ALIYOR

Kurulduğu günden bu yana bir takım odak ile siyasi parti oluşumu gibi davranıldığı öne sürülen Marmaris Kent Konseyi’nin İçmeler Mahallesi’nde inşaatı devam eden ruhsatlı alan ile ilgili çıkışları bir takım odaklar tarafından olumlu karşılanırken çoğu Marmarisli tarafından karşı çıkılmakta. Milliyetçi ve muhafazakâr ailelere hitap edeceği öne sürülen devre mülk inşaatı ile ilgili şimdiye kadar ses çıkarmayan Marmaris Kent Konseyi’nin birden mahkemelere koşması şaşkınlık yarattı. Sağ ve hükümete yakın kesimlerin tercih ettiği devre mülk ile ilgili kent konseyin çıkış yapması tepkileri artırdı. Kent Konseyi’nin burada hedefinin çevre ve doğa olmadığı tamamen Ak Parti ve hükümete yönelik olduğu konuşulanlar arasında. Konu ile ilgili görüştüğümüz Marmarislilerin çoğunluğu yatırımların olması konusunda hem fikir. Görüştüğümüz Marmarisliler ise Kent Konseyi’nin varlığından bi haber ve olanların da kime hizmet ettiklerini hala bilmediklerini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.