MARMARİS AĞAÇLANDIRMA DERNEĞİ DURMADAN TOHUM TOPU ÜRETİP EKİYOR

MARMARİS AĞAÇLANDIRMA DERNEĞİ DURMADAN TOHUM TOPU ÜRETİP EKİYOR

Yangınlardan önce bir grup Marmarisli olarak doğa için çalışan, ağaçları aşılayan, ormanlar yanmasın diye yol kenarlarına su bidonları koyan gönüllüler yangınlardan sonra yeniden yeşil Marmaris diyerek çalışmalarına devam ediyorlar.

Büyük Marmaris yangınlarından sonra dernekleşen Marmaris Ağaçlandırma ve Doğa Koruma üyeleri işyerlerinde toplanarak yanmayan alanlardan topladıkları tohumlarını kil ve solucan gübresi ile çamur yapıp içine katarak top haline getiriyorlar. Şu ana kadar yüzbinlerce tohumu toprakla buluşturan dernek üyeleri her gün, araçlarının çıkabildiği yerlere çıkamadığı yerlere yürüyerek, yürünemeyecek kadar uzak yerlere motosikletlerle giderek yeşilin tekrar Marmaris ile buluşması için çalışıyorlar. İçmeler dağlarının ardından Osmaniye, Turunç, Bayır, Bördübet taraflarında da tohumları eken ekipler dün Osmaniye Palamuttepe’ de 6 bin tohum topunu toprakla buluşturdu.

İçmelerli Ali Demirtaş, Dursun Bayri, Gökhan Ünaloğlu, Nilgün Eren ve birçok Doğa kahramanı önderliğinde Pizza Timo ‘da buluşup tohum topu yapan ekip daha binlerce tohum var bunların topa dönüşüp toprakla buluşması lazım diyerek destek çağrısında bulunuyorlar.

whatsapp-image-2023-03-29-at-16-39-03.jpegyang.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.