MARMARİS 100. YILI BİLİMLE KUTLAYACAK

MARMARİS 100. YILI BİLİMLE KUTLAYACAK

Marmaris Belediyesi, Cumhuriyet’in 100. yılını bilimle kutluyor. TÜBİTAK’ın desteğiyle 27-29 Nisan tarihlerinde düzenlenecek olan ‘Bilimin Işığında Marmaris – Bilim Şenliği’ çocuklara bambaşka bir dünyanın kapılarını açacak.

bilim-senlik-afis.jpg

Marmaris’te ilk defa yapılacak olan TÜBİTAK Destekli ‘Bilimin Işığında Marmaris – Bilim Şenliği’ için geri sayım başladı. Cumhuriyetin 100. Yılı kutlamaları kapsamında 27-28-29 Nisan 2023 tarihlerinde yapılacak bilim şenliği için başvuru ve kayıtlar da alınmaya başlandı.

Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Marmaris Halk Kütüphanesi, Marmaris Müze Müdürlüğü ve Marmaris Ticaret Odası işbirliği ile düzenlenecek olan Bilim Şenliği’ne Marmaris Belediyesi ev sahipliği yapacak.

53 ATÖLYE, 795 ETKİNLİK

3 Boyutlu Düşünme Atölyesi, Mikroskobik Gözlem Atölyesi, Mobil Uygulamalar Atölyesi, Zeka Oyunları Atölyesi, Gölge Tiyatrosu Atölyesi, Mühendislik Atölyesi gibi 53 farklı atölyenin yer alacağı şenlikte 795 bilimsel etkinlik hayata geçirilecek. Ayrıca Prof. Dr. İbrahim Ethem Derman, Prof. Dr. Nurettin Şahin, Prof. Dr. Ayşe Oğuz Ünver, Prof. Dr. Emine Çil, Doç. Dr. Gökhan Güven, Dr. Güray Ünver’in konuşmacı olarak katılacağı bilim söyleşileri düzenlenecek. Etkinliklere katılmak içinse https://biliminisiginda.marmaris.bel.tr adresinden kayıt yaptırmak gerekecek. Şenlikle ilgili bilgiler ayrıca ‘biliminisigindamarmaris’ isimli Instagram ve Facebook hesaplarından da duyurulacak.

KAYIT YAPTIRMAYI UNUTMAYIN

Bilimin Işığında Marmaris Bilim Şenliği ile toplumu bilim kültürü ile donatmak, öğrencilerin bilgi ve becerilerinin gelişimini desteklemek, keşfederek öğrenmelerini sağlamak ve eğlenceli bilimsel etkinliklerle toplumda bilim farkındalığı oluşturmayı hedeflediklerini söyleyen Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, tüm çocukları bu etkinliğe davet ederek “Bu eğlenceli ve bilim dolu dünya için geç kalmadan, şimdiden kayıt yaptırmayı unutmayın” çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.