
MAKE YARALI ARAMA KURTARMA EĞİTİMLERİNE BİR YENİSİNİ EKLEDİ
Marmaris Arama Kurtarma Önleme Ekibi MAKE eğitimlerine bir yenisini daha ekleyerek bugün Marmaris Grup İtfaiye Amirliğinde uygulamalı eğitim aldı.
Dernek üyeleri ve ekip liderleri, dernek başkan yardımcısı eşliğinde itfaiye ekiplerinden ekipman tanıtımı ve kullanımı hakkında bilgilendirme alarak başladıkları eğitimde orman yangınları veya deprem gibi acil müdahale anlarında itfaiye ekiplerine nasıl destek olabilecekleri hakkında bilgi aldılar. Bunun ardından hortum açma toplama eğitimi ve alıştırması yaptılar. İtfaiye ekiplerince kullanılan araçların da kullanıldığı yerler ve kullanılma şekilleri gelen dernek üyelerine anlatıldı.
Marmaris İtfaiye Grup Amirliğine bağlı personellerince verilen eğitimde izlenmesi gereken adımları önce itfaiye personelleri tarafından gösterildi, sonrasında ise MAKE gönüllüleri sırasıyla uygulamalı olarak yaptı. İtfaiye ekiplerinden ekipman tanıtımı ve kullanımı hakkında bilgilendirme alarak başlayan eğitimde orman yangınları veya deprem gibi acil müdahale anlarında itfaiye ekiplerine nasıl destek olabilecekleri hakkında bilgi aldılar. Bunun ardından hortum açma toplama eğitimi ve alıştırması yaptılar. İtfaiye ekiplerince kullanılan araçların da kullanıldığı yerler ve kullanılma şekilleri gelen dernek üyelerine anlatıldı.
Dernek gönüllülerinden Çetin Şahin “3 yıldır Marmaris’te yaşıyorum, MAKE’ye 2021 yılında büyük Marmaris yangınlarından sonra katılmaya karar verdim. Duyarsız, kayıtsız kalamadım. O günden beri Türkiye için MAKE ile birlikte gönüllü olarak yangın, deprem, sel fark etmeksizin herhangi bir afete yardıma ve müdahaleye katılıyorum. Bugün Marmaris İtfaiye Grup Amirliğinde aldığımız bu eğitimde kurtarma eğitimi, araç ve ekipman tanıtımı katıldık. Bizler için verimli bir etkinlik oldu. İnsanların daha duyarlı olmalarını umuyorum. Sosyal sorumluluk kapsamında herkesi yardımlaşmaya ve MAKE altında gönüllü olarak birleşmeye davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Dernek gönüllülerinden Arzu Yıldız “Bugün ki eğitimde itfaiye araçlarını ve yangında izleyeceğimiz adımları, afet öncesi alabileceğimiz önlemleri, sedyede yaralı nasıl taşınmalı uygulamalı olarak öğrendik. Bunlarla birlikte araç içindeki su kapasitelerini de öğrendik.” dedi.
SOĞUKKANLI OLUN!
“Duman görürseniz veya trafik kazası görürseniz her şeyden öncelikli olarak soğuk kanlı olmalı ve 112’yi aramalısınız, gerekli bilgileri verdikten sonra müdahale edebilecek durumdaysanız yardım etmeyi düşünmelisiniz.” diyen itfaiye ekipleri gerekli durumda yaralıyı kurtarmak için kullanılan sedyede yaralı taşıma eğitimini de dernek üyelerine verdi.
Yaralıyı güvenli taşımak için yapılan bağ çalışmalarını dernek üyelerine tek tek gösteren itfaiye personeli sayesinde dernek üyeleri müdahale anı canlandırması eğitimini de başarı ile tamamladı.
Haber- Foto : Neslişah Öznur Yurttaş - Fulya Aybat
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.