KUYU-4 operasyonu ile dört suç örgütüne büyük darbe

KUYU-4 operasyonu ile dört suç örgütüne büyük darbe

İçlerinde Muğla’nın da bulunduğu KUYU-4 operasyonunda ele başlarını ile birlikte 4 suç örgütü çökertildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde yürütülen büyük çaplı "KUYU-4" operasyonunda, uluslararası uyuşturucu madde ticareti ve suçtan elde edilen gelirlerin aklanması faaliyetlerinde bulunan dört ayrı organize suç örgütü çökertildi.

Operasyon İstanbul merkezli olarak Ankara, Diyarbakır, Kilis, Muğla, Mersin, Antalya, Kocaeli, Hakkari, Mardin, Van ve Balıkesir'de gerçekleştirildi.

KUYU -4 operasyonunda dört suç örgütü ve elebaşları Mert (Orhan) Ünğan, İbrahim Kurtar, Aydın Razaki, Recep Özyıldız yakalandı.

Birbirleriyle bağlantılı olduğu tespit edilen suç örgütlerinden Türkiye ve farklı ülkelerde toplam 3 ton 367 kg uyuşturucu ve uyarıcı madde ele geçirildi.


Mert (Orhan) Ünğan yönetimindeki suç örgütünden Ortadoğu, Güney Amerika ve Balkan ülkelerinden ülkemize ve Avrupa'ya kokain, eroin ve skunk sevkiyatı. Örgüt yöneticilerinden E.D.'nin Balkan ülkelerinden getirilen skunk ve Ortadoğu'dan temin edilen eroinden sorumlu olduğu.A.N., S.İ., E.Ş., L.T., Ö.A., T.A., M.A.A., İ.A., isimli yöneticilerin tüm saha operasyonlarını yönettikleri,
2 ton 457 kg uyuşturucu maddenin sorumlusu. Suç gelirlerinin otelcilik, turizm, kuyumculuk, döviz büroları ve inşaat sektörlerinde aklandığı tespit edildi.

İbrahim Kurtar yönetimindeki "Kurtar"örgütünden,başta Türkiye olmak üzere Avrupa'ya eroin sevkiyatı. Rusya ve Hollanda'da ele geçirilen 372 kg eroinden sorumlu S.K., Z.K., E.P., M.T., M.T., isimli örgüt yöneticilerinin saha operasyonlarında aktif olarak rol aldıkları tespit edildi.

Aydın Razaki yönetimindeki suç örgütünden, Ortadoğu'dan temin edilen eroini Avrupa'ya pazarladığı ve yurt dışındaki kumarhaneleri aracılığıyla akladığı. Güney Amerika'dan temin edilen kokaini Avrupa'ya, Avrupa'dan temin edilen ecstasynin ise Türkiye'ye sevkiyatı.M.K., E.Y., V.C., T.D., isimli şahısların da aralarında olduğu suç örgütünün İran ve Polonya’da ele geçirilen toplam 490 kg eroin ve ülkemizde ele geçirilen 100 bin adet ecstasy sevkiyatını yaptıkları tespit edildi.

Recep Özyıldız yönetimindeki suç örgütünden, geçmiş yıllarda Türkiye'de yapılan bir operasyonda ele geçirilen 51 kg eroinden sorumlu oldukları tespit edildi.

Operasyonlar sonucu, 200 adet taşınmaz malvarlığına, 85 adet motorlu araca, 30 adet şirkete ait ortaklık paylarına, Bankacılık varlıklarına el konuldu. Ayrıca, 13 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatsız tüfek, 3 adet para sayma makinesi, çok miktarda döviz ve Türk Lirası ile çok sayıda altın ve ziynet eşyası ele geçirildi.

Muhabir: Yaren Özdemir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.