KOLTUKTA OTURARAK MARMARİS YEŞİLLENMEZ

KOLTUKTA OTURARAK MARMARİS YEŞİLLENMEZ

Yangınlarda yanan ağaçların kesim ve temizleme çalışmalarının ardından İçmeler Mahallesinde Marmaris Doğa koruma ve ağaçlandırma derneği, Kod 48 Marmaris derneği, Orman Gönüllüleri aileleri ile birlikte fidan dikme etkinliği gerçekleştirdiler

3.jpg

Yanan ağaçların yerine fidan ve tohum dikmek için seferber olan gönüllüler sosyal medya üzerinden birbirleri ile iletişime geçerek fidan dikme günleri belirleyip çevre gönüllüleri ile birlikte destekçiler ve Orman işletme müdürlüğünden bağışlanan fidanları toprak ile buluşturuyor.

5 yaşından 70 yaşına kadar olan vatandaşlar dik yamaçlardan elden ele taşıdıkları fidanları en üstlere ulaştırıp dikiyorlar.

8.jpg

Eline aldığı çapa ile önce toprağı kazıp sonra fidan diken 10 yaşındaki Ecem Kurnaz ‘’ ben buraya ağaç dikmeye geldim, daha önce karşıdaki dağa da diktim buralıyım büyüyünce buraların tekrar yeşil olmasını istiyorum, bu dağları hep gezmiştim ağaçlar varken yine öyle olsun istiyorum ve ağaç dikmeye devam edeceğim ‘’ dedi.

4.jpg

12 yaşındaki Melek Bayri '' elimdeki tohumları toprağa dikiyorum, ben büyüdükçe onlarda büyüyecek bizim toprağımızı ağaçlarımızı bizden daha iyi kimse bilemez. Büyüdüğümde bu ağaçlar dikilirken ben de oradaydım demek için buradayım '' dedi.

5-001.jpg

Marmaris Doğa Koruma ve Ağaçlandırma Derneği Başkanı Ali Demirtaş '' bugün buraya yüzlerce insan gelmesini beklerdik Mart çok geç olmasın diyoruz elimizdeki tohumları fidanlara dönüştürmek için uğraşıyoruz, bu etkinlikte 1000 adet fidan diktik, yüzlerce tohum ektik, meşe, akasya, keçi boynuzu, defne fidanlarına öncelik veriyoruz. Marmaris yine çok güzel çok yeşil olacak '' şeklinde konuşarak çevre gönüllülerini fidan dikme etkinliklerine davet etti.

2.jpg

KOLTUKTA AĞLAMAKLA BU AĞAÇLAR YERİNE GELMEZ

35 yıldır Marmaris'te yaşayan 70 yaşındaki rehber Ulla Tan '' ben tek başıma 100 tane grup ile binlerce fidan diktim, tohumlar diktim, tohumları da öyle atmıyoruz önce kürekle çukur açıp içine gömüyoruz. İnsanlara şaşırıyorum koltuklarında oturup ahh ahh vah vah yapıyorlar orada oturmakla bu yeşillik geri gelmez. Buraya geleceksin ağlayacaksan burada ağlayacaksın çünkü yanık kokusu hala burada var. Marmaris'ten geçim sağlayan esnaflar burada yok, madem gelemiyorsunuz en azından su gönderin, şeker gönderin, fidan gönderin ya da bizim davetlerimizi yayınlayın '' şeklinde konuşarak insanlık dersi verdi.

9.jpg

Marmaris Kod 48 Çevre Koruma Derneği Başkanı Murat Ersan '' bu gün burada 100 kişi kadar toplandık, çocuklarımızı köpeklerimizi aldık geldik. Mart ayı gelmeden dikebildiğimiz kadar fidan dikmeye çalışacağız ama sayımız ne kadar artarsa o kadar çok dikmiş ve seneye bu zamanlarda büyüdüğünü görmüş olacağız '' diyerek önümüzdeki haftalarda farklı organizasyonlar ile fidan dikme etkinliği yapmayı planladıklarını çevre yararına ne varsa hep destek olacaklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.