KİRLİ VE KAOS YARATMAYA ÇALIŞANLARA MARMARİSLİLERDEN TEPKİ

KİRLİ VE KAOS YARATMAYA ÇALIŞANLARA MARMARİSLİLERDEN TEPKİ

MARMARİS’te sosyal medya üzerinden belediye ekipleri iş yapmıyormuş ve yasa dışı iş yapıyormuş gibi göstermeye çalışan bir takım kaostan beslenen kişi ile kişiler amaçlarına ulaşamadı. Bilinen kişilere tepki artarak devam ediyor.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ın göreve geldiğinden bugüne kadar hazımsızlık yaşayan ve kaostan beslenen bir takım medya, kişi ve kişiler yine kötü amaçlarına ulaşamadı. Çöp konteynırların düzenli olarak belediye ekipleri tarafından boşaltılıp ve çevresinin temizlenmesine rağmen sanki iş yapmıyormuş gibi işçilerinde emeğini hiçe atan bir takım güruhlara en güzel cevabı yine Marmarisliler verdi. Bazı duyarsız vatandaşların Çöp konteynırları yerine çevresine atıklarını atmasını fırsat bilip fotoğraflarını çekerek sosyal medya da paylaşım yapanların algı operasyonları işe yaramadı. Saatli ve düzenli olarak çöp konteynırlarını boşaltan, çevre düzenini sağlayan belediye ekipleri gelen ihbarla sorun yaşanan sokaklarda temizliğini yaptı. Serçe mevkiinde, Asparan, Seyir tepeleri ve ara sokaklarda bazı vatandaşların belediyenin çöp konteynerleri boş durduğu halde atıkları dışarıya bırakması büyük tepkiyle karşılandı. Çöplerin alınması sonrası biriken atıklar yapılan ihbarla anında alınarak temizlik yapıldı.

KİM BUNLAR?

Marmaris’te her dönem ve özellikle seçime yakın tarihlerde hortlayan bir takım kaostan beslenen kişi ile kişiler yine hortladı. Facebook ve İnstigram gibi sosyal medya platformlarında sahte hesaplar açıp, Marmaris Belediyesi’nin itibarsızlaştırmak için her türlü yalan algıyı yayan herkesin bildiği kişiler amaçlarına ulaşamıyor. CHP, Belediye Başkanı Mehmet Oktay düşmanı karşıt görüşlü kişilere en güzel cevap MARMARİSLİLER veriyor. Kara propaganda yaparak Başkan Oktay ve ekibini itibarsızlaştırmaya çalışan güruhlara vatandaşlar çok güzel cevaplar veriyor. Yeşil alan olmadığı ve şahıs arazisi olan bir alan ile ilgili “ Yeşil alanı belediye eliyle katliam yapıyorlar” başlıkları atanlar yanı sıra çöp konteynırların etrafına atılan atıkların fotoğrafını çekerek emekçi işçilerin görevlerini yapmaya çalıştıklarını iddia edenlerin tüm kirli hesapları ellerinde patlıyor. Ayrıca hükümet yanlı bazı çıkar grupların açtıkları sahte hesaplardan olmayan şeyleri olmuş gibi gösterenlerin yalanları kısa sürede ortaya çıkıyor.

MARMARİSLİLER MEMNUN

Sosyal medya platformlarında çok art niyetli kişilerin açtıkları sayfalarda kirli bilgiler yayıldığını dikkati çeken Marmarisliler, bu tür algı operasyonlarına inanmadıklarını bildirdi. Konuyla ilgili görüştüğümüz vatandaşlar artık bu tür yayınlara itibar etmediklerini söyledi. Armutalan Mahallesi’nde yaşayan Hatice Sever, “ 11 yıldır Marmaris’te yaşıyorum. Pandemi, çok büyük yangın ve seller yaşayan bir Marmaris el birliği ile yaralarını sarıyor. Emekli bir memur olarak diyebilirim ki Marmaris Belediyesi, her türlü baskı ve engellemelere rağmen elindeki imkânlarla çok güzel işler başardı. Bu tür aslı olmayan paylaşımlara itibar etmiyorum. Fakat bu paylaşımlar çalışan işçilerin emeğini hiçe atmaktır” dedi. Tepe Mahallesi 33 sokakta oturan Halit Orkay ise , “ Sabahları temizlik işçilerin nasıl çaba sarf ederek çalıştığını kendim şahidim. Bu tür kirli bilgi yayanların ya belediyede yasa dışı bir isteği olmuştur, ya siyasi görüşü farklıdır yâda amaçları kaostan beslenmektir. Ne yazık ki sosyal medya platformlarında bir yalanın yalan olduğunu inandırmak ve doğruları anlatmak çok zor. Bizler belediyemizin çalışanlarından memnunuz. Bir kişi duyarsızsa ve çöp konteynırına atacağı çöpü çevresine koyuyorsa bu belediyenin değil o kişinin duyarsızlığıdır” dedi. Marmaris’te 21 yıldır esnaflık yaptığını belirten A.C, “ İş yerimle ilgili sıkıntım vardı ve bana çözüm odaklı geldiler. Eski yönetim olsaydı kapıdan kovulurdum. Belediyemiz çözüm odaklı ve halkına hizmet ediyor. Esnaf olduğumuz için bazı şeyler bizlere de geliyor. Fakat, bunların hepsi farklı görüşteki kişilerin tamamen kirli konuşmaları.Bu insanlara ne anlatsanız boştur. Marmaris Belediyesi bunlara en güzel cevabı işlerini düzenli şekilde yaparak gösterecektir. Bence takılacak veya uzatılacak bir mevzu değil. O kaos yaratmaya çalışan kişi ve kişileri herkes biliyor. Adam olsalardı işlerinde olurlardı” şeklinde konuştu.

KİRLİ ALGI OPERASYONLARA MARMARİSLİLER MÜSAADE VERMEZ

Marmaris Belediye yetkilileri ile yaptığımız görüşmede, sosyal medya hesaplarında algı yaratmaya çalışanların hazımsızlığı söz konusu olduğunu vurgulandı. Yapılan paylaşımların çalışan işçilere de büyük saygısızlık olduğunu vurgulayan yetkililer, “Marmaris Belediyesi olarak rutin temizlik işlerimizde bugüne kadar her hangi bir aksaklık ya da çöp alınmama şikayeti yaşanmamıştır. Fotoğrafta gördüğümüz üzere konteynerler boş durduğu halde, dışına çöp atan vatandaşlarımızın duyarsızlığını anlamakta güçlük çekiyoruz. Gördüğünüz gibi hem konteyner boş, ancak çöpler dışarı atılmış. Oysa belediyemiz yabani hayvanlar çöpleri dağıtmasın diye tel örgüyle çevirdi. Her çöp kutusunun başına bir personel koyamayacağımız için sadece daha fazla duyarlılık ve empati bekliyoruz. Konteyneri görmeyen vatandaşımızın yarattığı çevre kirliliği tüm önlemler alınsa da, emeğe saygı insani bir duygudur ve temizlemek görevi belediyenin olduğu kadar çöpü doğru yere atmak çevreyi kirletmemek vatandaşımızın sorumluluğudur. Marmaris hepimizin. Ayrıca bazı yayın organlarında olmayan bir konuyu olmuş ve belediyenin suçu gibi gösteren haberlere itibar etmiyoruz. Varsa bir konu basın birimimizi ararlar ve bilgileri alırlar. Bilgi almadan kamuya duyumlarla bilgi kirliliği yayıyorlar. Aslında herkes herkesin ne olduğunu ve ne yapmaya çalıştığını çok iyi bilmektedir. Bu tür kirli algılara cevap vermiyoruz. Görevimizin başında halkımıza imkanlar doğrultusunda hizmet etmeye çalışıyoruz. Marmarislilerimizden ricamız bu tür kirli karanlık algı bilgilere inanmasınlar ve bizleri arayıp gerçeği öğrensinler. Marmaris sevdalısıyız diyerek şehrimize büyük zarar verenlere itibar etmesinler” şeklinde konuştu.

fen-isleri-icmeler-8.jpgfen-isleri-icmeler-9.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum