KESK KONFEDERASYONUNDAN HÜKUMETE UYARI

KESK KONFEDERASYONUNDAN HÜKUMETE UYARI

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), 18 Aralık’ta yapacağı “Geçinemiyoruz” mitingleri öncesi Muğla’da basın açıklaması yaptı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), 18 Aralık’ta yapacağı “Geçinemiyoruz” mitingleri öncesi Muğla’da basın açıklaması yaptı. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), 18 Aralık 2021 Cumartesi günü İzmir ve Diyarbakır’da, 19 Aralık Pazar günü de Ankara ve İstanbul’da, “Geçinemiyoruz” konulu kitlesel mitinge, Muğla’dan çağrı yaptı.Muğla Eğitim-Sen Şube binasında, KESK Genel Sekreteri Şenol Köksal, Eğitim Sen Genel Eğitim ve Yükseköğretim Sekreteri Sinan Muslu, Tarım Orkam Sen Eğitim Basın Yayın Sosyal İlişkiler Sekreteri Erdoğan Ber, Orkam Sen Şube Başkanı Bahadır Tamer, Eğitim Sen Muğla Şube Başkanı Birdal Savran ve SES Muğla Şube Başkanı Nazlı Tepeli bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

20 yıllık iktidarlarının sonuna geldiğini anlayan iktidar giderayak ülkenin kalan son kaynaklarını da adeta talan ediyor. Halk desteğini kaybettikçe sermayeye, düne kadar hain ilan ettikleri gerici kimi Ortadoğu ülkelerinin krallarına çocuklarımızın geleceğini peşkeş çekiyorlar. Ülke ülke gezip elde ne varsa haraç mezat satışa çıkarıyorlar. İç ve dış sermayenin bir kez daha desteğini alabilmek için emeği ucuzlatıyor, işsizliği, güvencesizliği artırıyor, yaşam koşullarını dayanılmaz hale getiriyorlar. İktidar çevresi ve bir avuç vurguncu, fırsatçı, rantçı kapitalist dışında hepimiz kaybediyoruz. Her güne yeni zamlarla uyanıyoruz. Temel ihtiyaçlarımızı karşılayamaz olduk.
“TEMEL YAŞAM GİDERLERİMİZİ KARŞILAYAMAZ HALE GELDİK”
Enflasyon aldı başını gidiyor. TÜİK’e göre % 21,31, bağımsız araştırmacılara göre yüzde %58.65! Sadece Kasım ayında bir ay öncesine göre enflasyon %9.91 artmış durumda. TÜİK verilerinde dahi gıda ve alkolsüz içeceklerdeki enflasyon oranı %27,11’dir. Mutfaktaki yangın büyüdükçe büyüyor. 2021 için geçerli olan yeniden değerleme oranı yüzde 9,11 iken 2022 yılında rekor bir artışla %36,2 yapıldı. Bu zam, cebimizdeki yangının 2022 yılında daha da büyüyeceği, temel yaşam giderlerimizi karşılayamaz hale geleceğimizin habercisidir.
“KİRA FİYATLARINDA Kİ ARTIŞ REKOR TAZELİYOR”
Ücretlerimiz enflasyonun altında ezildi. Maaşlarımız ve alım gücümüzü eridikçe eriyor. Ocak 2021’de 7.37 TL olan dolar kuru bugün 13.80 TL civarında seyrediyor. Ocak ayında en düşük maaş alan kamu emekçisi 3.930 TL olan maaşıyla 533 dolar alabilirken bugün 4.154 TL maaşıyla 301 dolar anca alabiliyor! 232 dolarlık kayıp alım gücündeki erimeyi gözler önüne sermektedir. Emekçilerin başlarını sokacak bir ev satın alması artık hayal oldu. Bırakalım satın almayı kiralık ev bulmanın dahi şans olarak görüldüğü bu ortamda kira fiyatlarındaki artış her gün rekor tazeliyor. Bin bir emekle büyüttüğümüz gençler barınacak yurt bulamıyor. Ucuz işgücü kaynağı görülen kadınlara yönelik şiddet kadın kırımı boyutuna ulaştı.
“DİYARBAKIR’DA EĞİTİM-SEN ÜYELERİ İŞTEN ÇIKARILDI”
Patronlar istediği zaman keyfi olarak işten çıkarıyor, iktidar sorgusuz sualsiz ihraç ediyor! Sadece geçen hafta çoğu Diyarbakır EĞİTİM SEN üyesi onlarca KESK’li OHAL’in fiili devamı olan 375 sayılı KHK’nın geçici 35. Maddesine dayanılarak haksız ve hukuksuz şekilde ihraç edildiler. Bu arkadaşlarımıza suç olarak isnat edilenlerin tümü Konfederasyonumuz ve sendikalarımızın kararlarıyla hayata geçirilen eylem ve etkinliklere katılmalarına dairdir. İktidar açıkça sendikal faaliyetleri kriminalize ederek uygulanamaz hale getirmek istiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.