Kesim işçisinin 9 yaşındaki kızı Yağmur ödevlerini çadırda yapıyor

Kesim işçisinin 9 yaşındaki kızı Yağmur ödevlerini çadırda yapıyor

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelerek yanan ormanı temizleme görevi yapan işçiler zor şartlar altında ekmeklerini kazanmaya çalışıyorlar. Kesim çalışmaları için Adana’dan gelen Güngör ailesinin 9 yaşındaki kızları Yağmur okuyup polis olmak istiyor.

dsc04504.jpg

Orman Bakanlığının açtığı ihaleler ile 13bin 500 hektar ormanlık alanın kesim ve temizleme işlerini yapmak için gelen 611 işçi kurdukları çadırlarda yaşıyorlar. Bazı işçiler tüm ailesini ne kadar zaman süreceğini tam kestiremedikleri işleri için yanlarında getirmişler. Adana’dan ailesi ile gelenlerden Erhan Güngör (40) 4 çocuk sahibi çocuklarından üçünü yanında getirmiş bir tanesini lise okuması için memleketlerinde bırakmışlar.

Üç çocuğu ile çadırda kalıp çocukları ile ilgilenen ve beraberlerinde gelen işçilere yemek yapan Aysel Güngör kendileri adına hiçbir ihtiyaçları olmadığını belirterek ‘’ çocuklarımızın geleceği için evimizi bıraktık geldik. Çocuklarımdan bir tanesi Adana’da lise okuyor diğerleri yanımda. Çadırdan okula servisle gidiyorlar yemeklerini orada yiyorlar. Çamaşırlarımızı leğende elimizde yıkıyoruz, cereyan bağlansa çamaşır makinamızı alır yıkarız, çocuklar her gün okula gittiği için temiz çamaşır için ben de hava güzel olursa her gün yıkayıp kurutup hazırlıyorum. Banyomuz için daha küçük bir çadır yaptık orada yıkanıyoruz. Bir güneş paneli kurduk onunla aydınlanıyoruz’’ dedi.

dsc04509.jpg

40 yaşındaki Erhan Güngör ‘’ buraya Adana’dan geldik, üç çocuğum ve 3 çalışanımız var 8 kişi bu çadırda kalıyoruz. Ekmeğimizi kazanmak için geldik, üç aydır burdayız ne zaman bitiririz belli olmuyor ‘’ dedi.

dsc04519.jpg

Güngör çiftinin ilkokul 3.sınıfa giden 9 yaşındaki kızları Yağmur ‘’ öğretmenim derslerime daha çok çalışmam gerektiğini söyledi ben de ödevlerimi yapıyorum. Derslerim de başarılı olursam üniversiteye gideceğim büyüyünce Polis olacağım ‘’ şeklinde konuştu.

Erhan Güngör çadırın dış tarafına kurduğu güneş paneli ile telefonlarınızı şarj ettiklerini aydınlatma için yeterli olduğunu ancak yağmurlu ve bulutlu havalarda yetmediğini belirterek elektrik bağlansa güzel olduğunu belirtti.

dsc04542.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.