KESİM İŞÇİLERİ YOLU KAPATTI VATANDAŞLAR İSYAN ETTİ

KESİM İŞÇİLERİ YOLU KAPATTI VATANDAŞLAR İSYAN ETTİ

Marmaris’te çıkan orman yangınlarından sonra ihale yolu ile yanan alanların temizlenmesi işini alan firma yol kapattı uzun araç kuyruklar oluştu

dsc05044.jpg

Marmaris’te çıkan orman yangınlarından sonra ihale yolu ile yanan alanların temizlenmesi işini alan firma yol kapattı uzun araç kuyruklar oluştu. Marmarishaber sitemize ulaşan vatandaşlar,yolda hiçbir uyarı tabelası görmediklerini yolun kapalı olduklarını bilseler gelmeyeceklerini belirttiler.

1.jpgİçmeler Mahallesinden Turunç, Bayır, Osmaniye Mahallelerine gitmek isteyen vatandaşlar hem sabah hem de öğleden sonra yolun kapalı olduğunu görünce isyan ettiler.

hhh.jpg

Yolu kapatan firmanın çalışanı olduğunu sonradan öğrendiğimiz ve yolu kim kapattı diye sorduğumuz vatandaş kendini ‘’ben devletim yolu devlet kapattı, kaymakamın izni var ‘’ şeklinde konuştu.

1 buçuk saattir beklediğini söyleyen bir vatandaş ‘’ Marmaris’te işlerim vardı onları hallettim Dereözü’nde olan evime gidiyorum, kimse bize açıklama yapmadı, yollarda kapanacağına dair uyarı yok, olsa neden yola çıkalım. Buradaki yetkili olduğunu söyleyen kişi de bilgi vermiyor ne zaman açılacak diye sorduğumuzda yarım saat bekle ne olacak diye cevaplar alıyoruz yarım saat geçti bir saat oldu oda geçti bir buçuk saat oldu. Bilgi verilsin ona göre çıkmayalım yola ‘’ dedi.

dsc05045-001.jpg

İş için Turunç mahallesine gideceklerini belirten vatandaş ‘’ bir saattir bekliyoruz neden beklediğimizi de bilmiyoruz, zamanımız boşuna gitti burada beklemekten ‘’ dediler.

Marmaris Orman İşletme Müdürü Akın Ünler ile yaptığımız telefon görüşmesinde ağaç kesim çalışmalarından dolayı taşeron firmanın olası kazalara karşı yolu kapatarak önlem almalarından haberimiz var, iletişim ve vatandaşı bilgilendirme konusunda çalışmalarımı başlattık. Bundan sonra vatandaşlarımız bu konuda tekrar mağdur olmayacak, çalışmalarda yol kapatma saatlerini planlayıp bilgilendirme yapacağız şeklinde bir açıklamada bulundu.

Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy ile yaptığımız telefon görüşmesinde ağaç kesim çalışmaları ile ilgili Jandarma ve Emniyet birimlerinin kontrolünde vatandaşlar bilgilendirilerek yol kapatılabilir, vatandaşlarımız asla mağdur edilemez, hasta vardır, evde beklenen ilaç vardır bu durum kabul edilemez. Gerekli işlemleri ve görüşmeleri, başlatıyorum aksaklığın sebebini araştırıp hemen çözüyorum şeklinde konuştu.

Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri yollarda herhangi bir uyarı levhası ya da görevli olmaması konusunda ise daha dikkatli çalışılacağını daha sonraki yol kapatma durumlarında en azından kamuoyunun bilgilendirilmesi açısından bildiri yayınlanacağını belirttiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.