KENT KONSEYİNDEN ANLAMLI KUTLAMA

KENT KONSEYİNDEN ANLAMLI KUTLAMA

Marmaris Kent Konseyi Kadın Kolları 5 Aralık 1934 Türk Kadınının Seçme ve Seçilme Hakkı ve 5 Aralık Dünya Hakları Günü dolayısı ile kutlama gerçekleştirdi.

Marmaris Belediyesi Başkan Yardımcısı Suzan Zift'in de katılım sağladığı kutlama Marmaris Hanımeli Pazarında gerçekleştirildi. Başkan Yardımcısı Zift, kadınların kendi emekleri ile yaptığı el işlerinin olduğu tezgâhları gezerek kadınlarla bir bir sohbet ederek onların sıkıntılarını konuştu.

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hatice Kekeva:

“Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, "Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir" sözleriyle, toplum içinde kadınlara verdiği önemi her fırsatta dile getiriyordu.
getirmiştir. Atatürk Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal' kadın haklarını; Batılılaşmanın ve çağdaşlaşmanın en büyük unsuru olarak görmüştür. Türk kadınına her zaman güvenmiş ve Türk kadınının toplumda hak ettiği yere gelebilmesi için öncü reformlara imza atmıştır.
Hiçbir ülkede, hiçbir lider, kadın hakları için böylesine duyarlı olmamış ve böylesine savaşmamıştır.
89 yıl önce
Dünyanın birçok yerinde Kadına Seçme ve Seçilme Hakkı verilmemişken, 5 Aralık 1934 yılında kadınlarımıza bu hakkın verilmesinde önderlik eden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal' Atatürk'tür.
Tüm Dünya da 8 mart Dünya Emekçi Kadınlar günü olarak kutlanılıyorsa, 5 Aralık günüde Türk Kadınının kutlaması ve önemsemesi gereken en büyük kazanımların alındığı gündür.
bile !
Birleşmiş Milletler Cemiyeti'nin ancak 1952 yılında uluslararası bir sözleşmeyle sağlayabildiği; 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü olarak, kabul edilmiştir.
Ulu Önderimizin Türk Kadınına verdiği önemi bu sözcüklerle sizlere bir daha hatırlatmak istiyorum.
Kadınlarımız eğer milletin gerçek anası olmak istiyorlarsa, erkeklerimizden çok daha aydın ve faziletli olmaya çalışmalıdırlar.
Milletimiz güçlü bir millet olmaya azmetmiştir. Bunun gereklerinden biri de kadınlarımızın her konuda yükselmelerini sağlamaktır. Bundan dolayı kadınlarımız ilim ve fen sahibi olacaklar ve erkeklerin geçtikleri bütün öğretim basamaklarından geçeceklerdir.
Bir toplum, cinslerden
yalnız birinin yüzyılımızın gerektirdiklerini elde etmesiyle yetinirse, o toplum yarı yarıya zayıflamış olur. Bizim toplumumuzun uğradığı başarısızlıkların sebebi, kadınlarımıza karşı ihmal ve kusurdur.
"Yaşasın Özgür ve Eşit yaşam hakkımız. Yaşasın Türk Kadınları” ifadelerini kullandı.

whatsapp-gorsel-2023-12-05-saat-16-57-42-60c1ee1b.jpg

whatsapp-gorsel-2023-12-05-saat-16-57-42-3d06c12b.jpg

St.Muhabir : Fulya Aybat - Muhabir: Yaren Özdemir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.