KENDİNİ YAKAN KÖMÜRCÜ DAYININ EVLATLARI YAŞANILANLARA İSYAN ETTİ

KENDİNİ YAKAN KÖMÜRCÜ DAYININ EVLATLARI YAŞANILANLARA İSYAN ETTİ

Mangal kömürü çuvallarını almasını isteyen zabıta ekiplerine kızıp, üzerine benzin dökerek kendisini ateşe verdikten sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Süleyman Ekici(63) oğlu Nuri Ekici sorumlular hakkında dava açma hazırlığında.

Marmaris İlçesi’nde, meydana gelen olayda zabıta ekipleri, bir hafta önce boş arazide mangal kömürü satışı yapan Süleyman Ekici’yi(63) çuvalları kaldırması için uyardı. Üç gün önce (17 Ocak) gelen biri kadın 3 zabıta ekibi bir kez daha uyararak çuvalların kaldırılmasını istedi. Zabıtalar ile Ekici arasında sözlü tartışma yaşandı. Çıkan tartışmanın ardından Ekici, aracından aldığı ve içerisinde benzin olan bidonu üzerine dökerek, çakmakla ateşe verdi. Yanan Ekici, acıyla koşmaya başladı. Bu sırada bir kişi, Ekici'nin üzerine su döküp, battaniye de sararak alevleri söndürdü. İhbarla olay yerine sağlık ekipleri, Ekici'yi ambulansla Marmaris İlçe Devlet Hastanesi'ne götürdü. Buradan Ambulans ile Fethiye Özel Lokman Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastane de yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Ekici’nin cenazesi Marmaris’e getirilerek düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi.

RAHMETLİNİN OĞLU DAVA AÇMA HAZIRLIĞINDA

Bu arazinin belediyeye ait olmadığını iddia eden oğlu Nuri Ekici, “ Babamı kömürcü dayı olarak tüm Marmaris bilir. Babamın psikolojik sorunları ve problemleri yoktu. Marmaris’te 15 yıldır tüm restoran ve otellere mangal kömürü verir, herkes çok sever. Marmaris Belediyesi bu arazinin kendilerine ait olduğunu söylemiş. Bu arazi Osman Tuğcu’dan kiralanmıştır. Arazinin tapu senedi var. Ayrıca vergi dairesi ve esnaf odasına kayıtlı işletmeyiz. 10-15 gün önce babamı buradan çıkarmak için belediye zabıta ve imar yetkilileri geldi. Babam, belediye başkanı ve yardımcıları ile görüşmek için gitti ama bir türlü görüşemedi. Gelen zabıta ekiplerine 25 ton kömürün kısa sürede taşınamayacağını Temmuz ayına kadar süre vermelerini istedi. Gerekirse belediyenin ise arazi kira bedeli ödemeye hazırım dedi. Olay yaşandığı gün babamla Karadenizliler Derneği’nde oturuyorduk. Zabıtalar arayarak araziye gelmesini istedi. Bende geleyim dedim. Babam bana sen gelme olacaksa bir iş öfkelisin, laf söylersin olmaz dedi. Babam kendini yaktığı sırada zabıta ekipleri ellerinde bekleyip öyle seyretmişler. Öğrendiğim kadarıyla elleri bellerinde yak bakalım yakabilecek misin? Cümleler söylemişler. Hastanede babam ağır yaralı iken zabıtalara söyleyin bak yaktım kendimi içleri artık rahat etsin dedi. Babama çevredeki kişiler haricinde zabıta müdahale etmemiş. Hala bu yaşanılanlara aklım almıyor. Şimdi bana mangal kömürlerini buradan kaldır diyorlar. Ben kış günü 25 ton malı nasıl nereye kaldırayım. Kız kardeşim devlet memuru ve hepimiz çok büyük zorluklarla bugünlere geldik. Şimdi babam gitti. Bu olayın kapanmaması için çok iyi bir ceza avukatı arıyorum. Marmaris Belediyesi yetkilileri hakkında dava açacağım. Bu işin peşini bırakmam, hukuki ne gerekiyorsa yapacağım” dedi. Devlet memuru kız kardeşi Gizem E.(Hemşire) ise, “ Bugünlere çok zor şartlarla geldik. Ben sağlık görevlisiyim birçok vakaya gidiyoruz. Biri intihara kalkıştığında engellemek ve ikna etmek için uğraşıyoruz. Zabıta ekipleri elleri bellerinde hiçbir şey yapmayıp sadece seyretmişler. Hukuki yollarla babamın hakkını arayacağız” dedi.

OLAY BU NOKTAYA GELMEMELİYDİ

Rahmetli Ekici’nin komşusu Bilal Doksal ise, “ Biz rahmetli ile iş yerinde komşuyduk ve sürekli görüşüyorduk. Olay günü benim yanıma geldi. Belediyeden randevu almış ama bir türlü görüşememiş. Zabıta ekipleri geldiğinde bana süre verin bir anda bu kadar mangal kömürü taşınmaz dedi. Hatta belediye kira bedeli isteniyorsa öderim dedi. Zabıta ekipleri telefonla amirlerini aradı ve 3 gün daha süre verdiklerini söyledi. Rahmetli burayı üç günde boşaltamayacağını sürenin yetmeyeceğini söyleyerek öfkelendi. O anda ne olduysa bir anda yaşandı. Kendini yaktığında hemen suyu açıp alevleri söndürmeye çalıştık, elini yüzünü yıkadık. Bu olay sonrası kendim arazi sahibi ile görüştüm. Rahmetli gibi duruma düşmeyelim burası senin mi dedik. Belediyenin değil kendisinin tapulu arazisi olduğunu söyledi. Rahmetli ile aynı mal sahibinde kira kontratımız ve sözleşmemiz mevcut. Çok üzücü bir olay idi. Herkes çok severdi” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.