KAYMAKAM KAYA’NIN “22 MART DÜNYA SU GÜNÜ” MESAJI

KAYMAKAM KAYA’NIN “22 MART DÜNYA SU GÜNÜ” MESAJI

22 Mart günü, su kaynaklarının bilinçsizce tüketilmesi ve suyun kalitesinin bozulması konularının ciddi bir şekilde gündeme gelmesi nedeniyle, 1992 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından Dünya Su Günü olarak ilan edilmiştir.

Su, tüm canlılar için vazgeçilmezdir. Dünya nüfusunun hızlı artışı, küresel iklim değişikliği ve su kaynaklarının bilinçsiz kullanımı gibi sebeplerle su kaynaklarında azalmalar görülmektedir.

Kuraklık tehlikesinin her geçen yıl giderek artması, yağışların barajlardaki doluluk oranını da olumsuz yönde etkilemektedir. Buna bağlı olarak temiz su kaynakları da kuruyarak yok olmaktadır. Toplumda su tasarrufu noktasında ortak bilincin artırılmasıyla, su kaynaklarını temiz ve tasarruflu bir şekilde kullanarak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakabiliriz.

Gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakabilmenin ilk şartı, çevreyi ve doğal kaynaklarımızı korumaktır. Daha güzel bir dünya için suyumuzu tasarruflu kullanarak su kayıplarını önleyelim.

Suda tüm insanların hakkı olduğu gibi, diğer canlıların, sokak hayvanlarının, bitkilerin ve ağaçların da hakkı olduğunu unutmayalım. Su, sadece insanlar için değil, bütün canlılar için hayati önem taşır. Bu gerçekler doğrultusunda sahip olduğumuz su kaynaklarının kıymetini bilerek, kaynaklarımızı doğru kullanmalı, iyi değerlendirmeli ve kirletmemeliyiz. Gelecekte su kaynaklarının bitebileceği bilinci ile davranmalı, gereken önlemleri şimdiden almalıyız.

Sürdürülebilir bir gelecek için suyun değeriniçocuklarımıza aile ve toplum olarak aktarma bilinciyle hareket etmeli ve bu bilincin toplumun tüm kesimlerine yaygınlaştırılması noktasında gereken çabayı göstermeliyiz.

Bu düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın 22 Mart Su Günü’ nü kutlar, su kaynaklarımızın korunması konusunda farkındalık oluşturmasına vesile olmasını temenni ediyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.