KAYMAKAM KAYA'DAN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

KAYMAKAM KAYA'DAN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya'dan 8 Mart Dünya Kadınlar günü mesajı.

Kadın hakları konusunda dünya çapında verilen önemin artmasının sonuçlarından biri olarak, 1977 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 8 Mart’ın Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmasını kabul etmiştir.

Tarih boyunca farklı medeniyet ve kültürlerde statüsü hep tartışılan kadınlar, Büyük Türk Milletinin tarihinde ise, anne ve eş olarak, hep hak ettiği konumda, ailenin ve toplumun merkezinde olmuştur.

Bir toplumun gelişmişlik düzeyi, o toplumdaki kadınların özgürlüğü ve saygınlığı, üretim ve yönetimdeki yeri ile ölçülmektedir. Bu nedenle, toplumsal hayatta nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınlarımızın hak ettiği yere gelmesi, katılımcı, üretken ve eşit bireyler olarak toplumda kabul görmesi yalnızca kadınlarımızın değil, tüm toplumun sorumluluğudur.

Türk kadınları; bu toprakların vatan kılınması adına eşsiz mücadeleler vermiş, vatan, bayrak ve millet sevdasıyla yetiştirdikleri evlatlarını cepheye göndermekle kalmamış, bu uğurda gerektiğinde düşmana karşı kendileri savaşmışlardır. Öyle ki; Nene Hatun, Kara Fatma, Şerife Bacı gibi nice Türk kadını şanlı tarihimizin kahramanlık listesinde yerlerini almıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, birçok ülkeden önce Türk kadınına ‘Seçme ve Seçilme Hakkı’nı vermiş, kadınlarımıza verdiği önemi de ‘Ey Kahraman Türk Kadını! Sen, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın’ diyerek göstermiştir.

Bu düşünceler ile toplumun en önemli yapı taşı olan, yaşamımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, nesillerin eğitiminde ve yetişmesinde sevgi ve şefkatle emek veren, başta şehit ve gazi anneleri ve eşleri olmak üzere tüm kadınlarımızın ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sağlık, huzur, mutluluk ve başarı dolu günler dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.