KAVAKLIDERELİ GENÇLER ANTİK KENT YÜRÜYÜŞÜ YAPTILAR

KAVAKLIDERELİ GENÇLER ANTİK KENT YÜRÜYÜŞÜ YAPTILAR

Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Hyllarima Antik kent gezisi düzenlendi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı resmi törenlerinin ardından Hyllarima Antik Kent Kültür Gezisine, Kavaklıdere Kaymakamı Oray Güven Başkanlığında, Belediye Başkanı Mehmet Demi, Organizasyon faaliyetinin sorumlusu Kavaklıdere Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Sezgin Uslu ,Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Arkeoloji bölümü Öğretim görevlisi Doç.Dr Bekir Özer ile Kazı alanı sorumlusu Öğrt.Görevlisi Tolga Candur, ilçe protokolü ,ilçedeki lise öğrencileri,üniversite öğrencileri, kamu görevlileri ve vatandaşlar katılım sağladı.

15 -19 Mayıs Gençlik Haftası Etkinlikleri Kapsamında olan Hyllarima Antik Kente yapılan gençlik yürüyüşünde, 2022 yılında başlayan, Türkiye’nin en büyük kazılarından biri olan ve M.Ö 400 yılından kalıntıların gün yüzüne çıktığı Hyllarima antik kentinde katılımcılar, arkeologlardan ve kazı başkanından bilgiler aldılar.

Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir ‘’ 19 Mayıs gençlik haftası kutlamaları kapsamında Sayın Kaymakamımızın himayelerinde ve ilçe Gençlik spor müdürlüğümüz organizasyonunda bir gençlerimiz ve kurum müdürlerimiz ile bir etkinlik yaptık. Bu Gençlik yürüyüşünü Hyllarima antik kentimizi gençlerimize ve halkımıza tanıtmak, kültür mirasımızı gelecek nesillerimize aktarmak adına yaptık. İlçemizin en önemli tarihi eserlerinin bulunduğu bu alanda gençlerimiz ile birlikte olmak, onlara bu tarihi bilgileri göstermek son derece güzel geçti. ‘’ diyerek 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutladığını belirtti.

300 kişinin katıldığı Gençlik yürüyüşünde bulunan Kavaklıdere Kaymakamı Oray Güven, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutlayarak başladığı konuşmasında ‘’ Kavaklıdere ilçemizde Hyllarima antik kentinde 2022 yılı içerisinde kazı çalışmalarına başlanmıştır. Tabii bu tarz çalışmaların 2 ayağı vardır bir var olan eserlerin ortaya çıkartılması ikincisi ise o eserlerin bilinirliğinin arttırılması. Valiliğimiz destekleriyle Kavaklıdere Belediyesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi işbirliğinde kazı çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalarda çok kısa bir zamanda çok hızlı ilerleme kaydedildi biz de her fırsatta burayı Kavaklıderelilere, Muğlalılara, tüm yurttaşlarımızı anlatma gayreti içerisindeyiz. Bugün vesilesi ile de ilçemizde bir gençlik yürüyüşü düzenlemek istedik bu gençlik yürüyüşümüzde de gençlerimize, kamu görevlilerimize, çocuklarımıza memurlarımıza ve vatandaşlarımıza Hyllarimayı anlatmak istedik. O ölçüde bu tarihi atmosferde hocalarımızın rehberliğinde böylesine etkinlik düzenledik’’ dedi.

İlçe merkezinden çıkarak yaklaşık 3 kilometrelik parkuru ellerinde Türk bayrakları ile yürüyen gençler ve vatandaşlar anlatılanları ilgi ve merak ile dinlediler, tarih fışkıran alanda bulunmaktan keyif aldıklarını belirttiler.

whatsapp-image-2022-05-20-at-13-52-34-1.jpegwhatsapp-image-2022-05-20-at-13-52-34.jpegwhatsapp-image-2022-05-20-at-13-52-33.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.