KAPALI OTELİN BEKÇİSİ GÖÇMENLERİ KONAKLATMIŞ

KAPALI OTELİN BEKÇİSİ GÖÇMENLERİ KONAKLATMIŞ

Muğla’nın Marmaris’te düzensiz göçmenlik ve yasa dışı yollar ile yurt dışına çıkışları önleme adına yapılan çalışmalar kapsamında üç yıldır kapalı olan bir otelin güvenlik görevlisi yakalandı.

Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri hafta içinde gündüz vakti Armutalan Mahallesi 418 sokak üzerinde bulunan bir otelin bahçesinde ve arka çıkışında şüpheli şahıslar olduğu yönünde bilgi alınması üzerine harekete geçerek üç yıldır kapalı olduğu bildirilen otele operasyon düzenledi.

Marmaris Cumhuriyet savcılığından alınan talimat doğrultusunda düzenlenen operasyon dahilinde polisleri görerek ormanlık alana kaçan 9 Irak, 7 İran, 4 Afganistan ve 1 Özbekistan vatandaşından oluşan üstlerinde hiçbir belge bulunmayan 21 düzensiz göçmen ekipler tarafından yakalanarak emniyet merkezine getirildi.

Operasyonun devamında üç yıldır faaliyet göstermediği bildirilen otelin içine giren ekipler bir odada telefon ve otelin bir çok odasında klimaların açık olduğunu gıda, hijyen ve kıyafet gibi bir çok yaşamsal malzemeler bulundu. Düzensiz göçmenlerden edinilen bilgiye göre kapalı olarak bilinen otelde çalışan F.Ş kapalı otelin arka kapısından düzensiz göçmenleri alarak odalarda kalması sağladığı tespit edildi. Güvenlik görevlisi ve bekçilik yapan F.Ş Marmaris İlçe Müdürlüğüne bağlı asayiş büro ekipleri tarafından yakalanarak emniyete getirildi. Emniyette gözaltına alınan F.Ş işlemlerinin ardından bugün çıkarıldığı adliyede yurtdışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartı ile salıverildi.

İçlerinde kadın ve küçük çocukların da olduğu 21 düzensiz göçmen emniyetteki işlemlerinin ardından il göç idaresine gönderilmek üzere sevk edildi.

Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü asayiş büro ekipleri düzensiz göç ve yasadışı yollar ile yurt dışı çıkış faaliyetlerine yardım ettiği belirlenen konaklama tesislerinde denetimlerine devam ettiklerini, bir apart sahibinin daha gözaltına alındığını belirttiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.