KAPALI ÇARŞIYI SU BASTI ESNAF ZOR ANLAR YAŞADI

KAPALI ÇARŞIYI SU BASTI ESNAF ZOR ANLAR YAŞADI

Kent genelinde etkisini artıran yağış, hayatı olumsuz etkilerken Marmaris Kapalıçarşı’sını su bastı, esnaf zor anlar yaşadı.

Sağanak yağışlar ve eski yapılar yüzünden Marmaris Kapalıçarşı suyla doldu. Esnaf, suyun dükkanlarına girmemesi için büyük çaba harcadı.

“Sürekli aynı şeyleri yaşamaktan yorulduk”

Esnaf Erdinç Z. “ senelerdir burada esnaflık yapıyorum bir dükkanım var. Biz her yağmurda bunu yaşıyoruz. Bir kısmı olmazsa öteki kısmı muhakkak su basıyor. Defalarca buranın da üstünün açılması, sevgi yolu gibi olması için talepte bulunduk ama hiçbir işe yaramıyor. Sürekli bunları yaşamak bizi bir hayli yıpratıyor” dedi.

“Yağmur yağmasa kanalizasyon sorunu var”

Kapalıçarşı’da bulunan binalarda oturan Onur G. “Yağmur yağdığı zaman sürekli bir tedirgin haldeyiz acaba ne olacak evimizi su basacak mı? Yağmur yağmasa kanalizasyon sorunu var giderler her gün kokuyor. Ciddi bir altyapı sorunumuz var ve gün geçtikçe daha da kötü olmaya başladı” dedi.

“20 senedir düzenleme yapılmıyor”

Dükkanını su basan esnaf Cemal G. “ bugün yine dükkanımı su bastı. Burada 20 senedir hiç düzenleme ya da yenileme yapılmıyor ve bu bizim zorluyor taşlar eski tavan eski kırıkları var o kırıklardan sular akıyor ve çarşıya ekstra dolmasını sağlıyor ve her yağışta bu şekilde oluyor. Çözüm istiyoruz çözüm üreten yok. O zaman diyoruz kaldırın üst kısmı onu da kaldırmıyorlar elimiz kolumuz bağlı ne yapacağımızı bilemez haldeyiz” sözleriyle yetkililerden bir çözüm beklediğini dile getirdi.

Muhabir: Yaren Özdemir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.