“JUNIOR UNIVERSAL NEGOTIATION” KONFERANSINDA ÖĞRENCİLER  BAŞARILARI İLE GURUR VERDİ

“JUNIOR UNIVERSAL NEGOTIATION” KONFERANSINDA ÖĞRENCİLER BAŞARILARI İLE GURUR VERDİ

Ortaokul düzeyi temsili Birleşmiş Milletler “Junıor Unıversal Negotıatıon” konferansı bu yıl ilk defa Marmaris’te yapıldı.

Marmaris İlçe Milli Eğitim müdürlüğü koordinesinde yürütülen bu projede Marmaris Ortaokulu, Ahu Hetman Ortaokulu ve Bahçeşehir Koleji olmak üzere toplam 3 okul ve BİLSEM'den 27 delege seçildi. Açılış konuşması ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başkanın İngilizce konuşarak delegelere teşekkürü ile devam etti. “Yapay zeka, potansiyel siber zorbalık, dijital çağda uluslar arasında eğitim eşitsizliği ve bunun gençlerin tutumları üzerindeki etkisi ile ilgili teknolojinin düzenlenmesi" konusu üzerinde sunum yapan 10 yaş aralığındaki öğrenciler konferans süresi boyunca sunumlarını İngilizce konuşarak anlattı. Mayıs ayından bu yana eğitim alan öğrenciler “Çin Halk Cumhuriyeti, Finlandiya, Fransa, Almanya Cumhuriyeti, İsrail, Hollanda, İspanya , Büyük İngiltere ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallıklarını ettiler. Başkan eşliğinde delegeler temsil ettiği krallığına göre sırasıyla velilerin alkışları eşliğinde sahnede konuşmasını yaptılar.

Bahçeşehir Koleji İngilizce Öğretmeni Suzan Öztel “Bizler tüm Dünyadaki Küresel Sorunlar hakkında öğrencilerimizin de bilgi sahibi olmalarını istiyoruz, öğrenirken de bir çözüm sunmaları için fırsat verdik. Bizlere sunmuş oldukları bu çözümleri İngilizce olarak sunmalarını istedik. Çok mutluyum, öğrencilerimin hepsini büyük bir gururla izledim, daha da iyi işler çıkarabileceklerine inanıyorum. Projemiz çok güzel bir takım çalışması oldu, projenin devamı mutlaka gelecek. Her sene böyle güzel bir etkinlik düzenlemek için elimizden geleni yapacağız.”

Konuşmacı delegeler temsil ettiği ülkelere ait sorunu ve çözümlerini iletmelerinin ardından delegeler arasında oylama yapıldı, verilen oylara göre çözümün başarılı/başarısız olduğuna karar verildi.

Eğlenceli dakikalar geçiren delegelerin çözüm sunmaları ve oylamalarının bitmesiyle, toplu fotoğraf alındıktan sonra konferans sona erdi.

whatsapp-image-2023-05-31-at-13-35-16-2.jpeg

whatsapp-image-2023-05-31-at-13-35-17-4.jpeg

whatsapp-image-2023-05-31-at-13-35-17-1.jpeg

whatsapp-image-2023-05-31-at-13-35-17.jpeg

Muhabir : Fulya Aybat

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.