JANDARMA’DAN MİLYONLUK VURGUN OPERASYONU

JANDARMA’DAN MİLYONLUK VURGUN OPERASYONU

Turistik bölgelerdeki büyük otellerin web sitelerini kopyalayarak kurdukları sahte şirketler üzerinden 12 milyon 346 bin TL’lik vurgun yapan çeteye Muğla Jandarması 15 ilde düzenlediği operasyon ile 25 kişiyi gözaltına aldı.

Geçtiğimiz Haziran ayından bu yana devam eden çalışmalarda Muğla İl Jandarma Komutanlığınca KOM Daire Başkanlığı ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Muğla İli başta olmak üzere diğer illerde bulunan turizm otellerinin web sitelerinin sahtesini açarak yerli ve yabancı turistleri dolandıran suç örgütüne yönelik son baskın 15 ilde eş zamanlı yapıldı.

Operasyonda, Muğla ve diğer illerdeki turistik otellerin Web sitelerini kopyalayarak haksız kazanç elde eden şüphelilere yönelik düzenlenen eş zamanlı Muğla merkezli İstanbul, İzmir, Ankara, Tokat, Manisa, Gaziantep, Bursa, Eskişehir, Samsun, Mersin, Hatay, Zonguldak, Yozgat, Aksaray illerinde gerçekleştirilen operasyonda 25 şüpheli gözaltına alındı.

Adresler de yapılan aramalarda, 27 adet cep telefonu, 9 adet tablet, 42 adet simkart, 6 adet harddisk, 6 adet dizüstü bilgisayar, post cihazı, 10 adet senet, 5 adet şirket kaşesi, çok sayıda ödeme evrağı, paravan şirketlere yönelik not defterleri, ruhsatsız pompalı tüfek, ruhsatsız abanca, 12 adet tabanca fişeği ele geçirildi.

Jandarma KOM ve Siber Suçlar Dire Başkanlığı ile Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Haziran 2022’den itibaren teknik ve fiziki takibinde olan suç örgütünün 19 sahte şirket kurduğu ortaya çıktı. Bu sahte şirketler üzerine banka hesapları açtıkları ve sabit telefon numaraları aldıkları, açılan sahte web siteleri üzerinden otel rezervasyonu yapmak isteyen 180 mağduru yaklaşık 12 milyon 346 bin TL dolandırdıkları tespit edilmiştir.

Edinilen bilgiler dahilinde yapılan operasyonlarda 31 şüpheli hakkında yasal işlem yapıldı. Bu şüphelilerden 6’sı Ekim ayı sonunda yapılan operasyon ile yakalanarak, çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı. 26 Kasım’da Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Nitelikli Dolandırıcılık suçlarından gözaltına alınan 25 şüphelinin adli işlemleri devam ettiği, şüphelilerin işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.